Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

Výborná práce. Děkuji.

Byl to anšlus, jaký známe z dějin 20. století. A může se to okecávat ze všech stran a říkat po zemanovsku fait accompli.

R^

2 0
možnosti
Foto

Pane Vodvářko,

doporučuji Vám dovzdělat se a nastudovat si význam slova "anšlus."

1 0
možnosti
Foto

S kým měli představitelé Krymu jednat, když v Kyjevě došlo k násilnému krvavému převratu, kdy pučisté v rozporu nejen s ukrajinskou ústavou, ale i jakýmkoliv právem svrhli legitimně zvoleného prezidenta a prohlásili se za nové vládce Ukrajiny?

A to ještě za podmínek, kdy Západ jakékoliv násilí na Ukrajině zakázal.

Kyjevští pučisté nebyli nikým zvoleni a neměli žádnou legitimitu.

Západ, místo, aby ukrajinské pučisty odsoudil a za jejich zločiny postavil před mezinárodní tribunál, tak je uznal za nové vládce Ukrajjiny a podpořil jejich válku proti těm obyvatelům Ukrajiny, kteří je odmítli uznat za nové vládce Ukrajiny. Tím pádem nejen na kyjevské pučisty, ale i na západní politiky jako spoluviníky teče krev více než 13.000 obětí občanské války.

A západ jakákoliv referenda jak na Krymu, tak na východě Ukrajiny odmítl.

Nebo snad není nejvyšším zákonem vůle většiny lidu, kam chce patřit?

Hlavně, že Západ vůli jiných národů na odtržení se od Jugoslávie podpořil dokonce humanitárním bombardováním, ale vůli jiného národa na odtržení se od Ukrajiny zakázal.

3 0
možnosti
PS

Z které jste agentury?

1 1
možnosti
RE

Co referendum o znovupřipojení Slovenska a Zakarpatí? Myslím, že by v obou případech dopadlo jednoznačně.

0 0
možnosti
DR

Krym je už nyní definitivně ruský. A s tím nikdo nic nenadělá ani kdyby si jak na jednohlasných stranických sjezdech prodlužoval ty přihlouplé sankce do aleluja. To není nějaké mé osobní fandění,ale holý fakt. A čím dříve to ti zabedněnci z EU pochopí, tak tím lépe.

1 1
možnosti
JH

J35a54k39u29b 50H74o82z55a

30. 1. 2020 11:55

Ubožáky z krymského chanátu mi před nosem nemávejte. Ta cháska loupežnická pořádala otrokářské nájezdy až na Moravu.

1 1
možnosti
PB

P32e68t85r 39B78u86r18i62a45n

30. 1. 2020 12:34

V rámci objektivity je třeba přiznat, že největšími otrokáři 12. století byli Slované (Slave otrok). Praha patřila k největším překladištím s otroky.

3 1
možnosti
JN

J35o16s93e56f 42N51i22k93l

30. 1. 2020 11:28

Rv..Cílem je opět každého přesvědčit, že veškeré zlo pochází z "rozvojového" Ruska...je potřeba připravovat "terén" v myslích občanů pro vybudování americké strategické letecké základny v Mošnově...vlastně kdo by se občanů našeho krásného a bohatého Česka na to vůbec ptal?...

0 7
možnosti
PB

P73e85t16r 26B11u45r44i93a26n

30. 1. 2020 12:36

Prakticky píšete, že patříte do okruhu lidí, kterým se dá cokoliv nabulíkovat. Protože samostatně přemýšlející by si žádný "terén" v hlavě udělat nenechali.

4 1
možnosti
Foto

R^R^R^ Karma a poděkování, pane Skramlíku

5 1
možnosti
RW

Milý autore, viděl jste někdy mapu Černého moře??? Stejně jako se USA nevzdá Okinawy nebo Izrael nikdy nedovolí aby na Golanské výšiny vstoupil jiný než Izraelský voják, tak naprosto stejně se Rusko nestáhne z Krymu - všichni zmínění dobře vědí, že pokud by ustoupili, tak skončí jako Československo po odevzdání Sudet.

1 1
možnosti
VS

To jako že pokud by se Rusko vzdalo své kořisti (Krymu), Ukrajina by RF obsadila a udělala z ní svůj protektorát?

8 2
možnosti

Ten váš historický exkurz byl vcelku nadbytečný, protože kdybychom se měli vracet do 13.století a od toho odvozovat současné evropské hranice, nezůstal by nejspíš kámen na kameni.:-) Pro účely hodnocení protiprávnosti anexe Krymu zcela postačí tento odstavec z vašeho článku:

Anexe Krymu je porušením mezinárodního práva, neboť se Rusko postavilo proti platnosti tzv. Budapešťské deklarace z roku 1994, v níž samo potvrdilo územní celistvost Ukrajiny včetně Krymu a Ukrajinci se vzdali ve prospěch Ruska jaderných zbraní, umístěných na jejich území. Krymská vláda vyhlásila nezávislost na Ukrajině 23. února 2014 a hned požádala o připojení Krymu k Ruské federaci. Referendum o připojení k Rusku se odehrálo až 30. března 2014.

Zdroj: https://skramlik.blog.idnes.cz/blog.aspx?c=743808

2 0
možnosti
  • Počet článků 148
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 2965x
Od roku 1970 jsem novinářem, zejména sportovním, ve velkých denících, časopisech a na TV Nova. Mými obory byly především fotbal, motorismus a atletika. Díky tomu jsem sjezdil celý svět. Nyní píšu hlavně knížky, u nichž jsem své jméno zaměnil v r. 2010 za pseudonym Felix Boom. Mám na kontě 26 knih, mj. romány Kiosek na pláži, Ježíš Kristus výtržník aneb Třetí zákon, Lepší svět, Plán umírání, také sbírku poezie, společenské studie a mj. oblíbenou Kuchařku osamělého muže. Mou poslední knihou je kontroverzní titul Špatný princip státu (s podtitulem Rozkradený ráj demokracie) o dějinách Česka od r. 1938. Knížky vydávám ve vydavatelství BLINKR, jsou k mání v běžné síti knihkupectví a e-shopů včetně mého vlastního www.blinkr-eshop.com. Rediguji nové knihy pro jiné vydavatele a administruji webové stránky. Blogování je moje hobby.