Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
TK

Tady proti sobě tak trochu stojí dvě generace, jedna, která v roce 68 už vnímala svět, ale současně byla tehdy dost mladá a naivní, aby byla "natěšená" na změny. Dnes je jí cca 60..75 let. Tato se po celý život nezbaví hořkosti a vzteku ze zklamaných nadějí a křivdy okupace. ( U této generace paměť "kupodivu" nikdo nezpochybňuje.) Pak je tu generace madší, která v roce 68 ještě nebyla na světě (Husákovy děti), nebo tahala kačera. Tato mládí prožila už v normalizaci, která jí tak nutně přišla "normální". Ze strany režimu zpravidla už žádné perzekuce nezažila, budoval se socialismus, bránil se mír, bojovalo se proti kapitalismu a imperialismu západu, ale byly to jen prázdné pojmy, stavěly se byty, jaderné elektrárny, dálnice D1, v ulicích bylo bezpečni, malovaly se světlé zítřky. Přítomnost ruských vojáků byla samozřejmostí, ale pokud člověk nebydlel blízko kasáren, ani nevěděl, že tu jsou. Slavil se 1. Máj jako den volna a loajální režimu stačilo být jen na oko a poslat na škole dva dopisy ruskému "kamarádovi". Všichni až na pár zažraných komunistů byli na jedné lodi, takže obyčejný člověk měl svobodu slova snad větší, než dnes. Tato generace často tak negativně na socík nevzpomíná a bojovníci proti komunismu se z toho mohou pominout, hledají důvody v selektivní paměti a nedostatečné propagandě médií. Jenže málo platné, ta generace se zase tak špatně neměla a podobné hysterické snahy zpochybnit její vzpomínky na socík jsou spíš kontraproduktivní.

2 2
možnosti
AT

Ta analýza se vám moc nepovedla. Pokud píšete výhradně za sebe, tak OK. Já jsem rok 68 kvůli věku také nevnímal, ale to co se dělo až do převratu 1989 jsem vnímal dost intenzivně. Takže kecy o svobodě (!) nepřítomné perzekuci a jakési všeobecné spokojenosti mě vždycky nadzvednou.

P.S.: asi jste při rozhovoru s GrosPičem souhlasně pokyvoval hlavou

5 0
možnosti
Foto

Myslím si, že poslanec zavedl nový jazykový fenomen. Grospičoviny. Karma

6 0
možnosti
JS

A takové Grospiče, Skály, Semelové, Ondráčky......,...... bere ještě někdo jako lidi??

5 0
možnosti
AT

Jo. Grospič, Skála, Semelová, Ondráček, Řezník, Bicera, Rozsíval, ....

4 0
možnosti
Foto

Tato formulace je daleko přesnější, není moje: "Tak okupace to pravda v pravém smyslu slova nebyla, byla to mocí akceptovaná přítomnost cizího vojska. Okupace je ve své podstatě něco jiného".

2 3
možnosti
PM

P36e26t72r 45M83u60n66z31a18r

31. 10. 2019 8:50

Hmm, takže ani Němci nás neokupovali? Ty jsme přeci také mocí akceptovali.

1 0
možnosti
JK

J40a25n 55K59o70z89á52k

31. 10. 2019 0:27

Vážený pane, je zbytečné se rozčilovat nad takovým odpadem, jako jsou komunisti jakéhokoliv typu. Všechny důkazy o jejich zvěrstvech budou bagatelizovat.

6 1
možnosti
PT

Mrzi me, ze se nepostupuje stejnym metrem proti nackum a proti komousum. Kdyby nekdo napsal, ze zide v koncentracnich taborech byli obetmi nehod v plynovych potrubich, uz by se o nej zajimala policie. Kdezto komousi muzou beztrestne pronaset takovehle veci.

11 1
možnosti
PT

P20e43t68r 88T95o91m22e53k

30. 10. 2019 19:00

Jsem hrozně rád, že se to stalo, že soudruh Grospič mluvil tak, jak mluvil. Konečně se potvrdilo to, co mnoho lidí, včetně mě tvrdí. A sice, že komunisti jsou pořád stejní, že jenom čekají na příležitost, aby ve svých odporných, teroristických zločinech mohli pokračovat. Dlouhou dobu se jim dařilo svoje choutky držet na uzdě. Teď konečně k tomu došlo. A když se k tomu přičtou projevy ostatních stalinistů a stalinistek (Semelová a jiní) je to jasné. Jsou to stejné zrůdy jako ty, které z Československa vytvořily koncentrační tábor, protože území obehnané ostnatým drátem je koncentrák. I při vědomí, co máme na mysli, když se řekne koncentrák ve smyslu nacistických nebo sovětských koncentráků.

12 1
možnosti
Foto

Jaký koncentrační tábor pane Tomku? Vy jste se pomatl

0 4
možnosti
Foto

Koukám, že někteří naši spoluobčané snad ani nejsou občany tohoto státu

7 0
možnosti
LB

Někteří zcela jistě ne, v Petrohradu moc čechů není

2 0
možnosti
Foto

I když soudruh Grospič se všemi svými soudruhy je schopen (jako například jejich Grosšéf Filip) tvrdit, že ONI jsou úplně ale absolutně jiní komunisté než ti, co tady byli před rokem 1989, kteří pronásledovali, zavírali, mlátili, mučili a věšeli - protože oni jsou dnes přece naprosto jiná, moderní demokratická parlamentní strana. Všechny zdejší diskusní příspěvky si komunisté i s jejich autory pěkně zapíší, schovají a až přijde ten správný čas, tak je samozřejmě použijí.[>-]!!;-(

11 1
možnosti
Foto

Chcete-li komukoliv věcné oponovat, musíte předložit fakta - v tomto případě tedy počet usmrcených při dopravních nehodách a počet usmrcených celkem... Pokud tak neucinite, a používáte jen hole či rozvite věty a nadávky, nepřesvědčil jste

2 18
možnosti
PS

Pane Macku, já nebudu suplovat obecně dostupné zdroje a dělat tady přednášky. Oběti a jejich příběhy jsou pečlivě zdokumentovány, račte si to najít. Nemusíte mne poučovat svými plky, stejně jako pan Řezník nějakými chabými právnickými bláboly o tom, kdy nastává či nenastává okupace. Vraždy, únosy nejvyšších politiků, lži, manipulace, perzekuce, to je komunistické praktikum. Co slovo, to lež, co čin, to zločin.

20 1
možnosti
  • Počet článků 148
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 2965x
Od roku 1970 jsem novinářem, zejména sportovním, ve velkých denících, časopisech a na TV Nova. Mými obory byly především fotbal, motorismus a atletika. Díky tomu jsem sjezdil celý svět. Nyní píšu hlavně knížky, u nichž jsem své jméno zaměnil v r. 2010 za pseudonym Felix Boom. Mám na kontě 26 knih, mj. romány Kiosek na pláži, Ježíš Kristus výtržník aneb Třetí zákon, Lepší svět, Plán umírání, také sbírku poezie, společenské studie a mj. oblíbenou Kuchařku osamělého muže. Mou poslední knihou je kontroverzní titul Špatný princip státu (s podtitulem Rozkradený ráj demokracie) o dějinách Česka od r. 1938. Knížky vydávám ve vydavatelství BLINKR, jsou k mání v běžné síti knihkupectví a e-shopů včetně mého vlastního www.blinkr-eshop.com. Rediguji nové knihy pro jiné vydavatele a administruji webové stránky. Blogování je moje hobby.