Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
DK

Morální kvality soudruha Grospiče jsou popsány v jeho příjmení.

12 0
možnosti
Foto

Velká broskev? A co jako?

1 5
možnosti
TK

Komunističtí zločinci a demagogové argumentují jakýmsi názorem, že "okupace je až převzetí civilní správy státu cizími vojsky". Ale copak v podstatě nedošlo fakticky k totálnímu převzetí civilní správy - ne sice přímo cizími vojsky, ale jimi zaštítěnými ruskými přisluhovači a jimi ovládanými českými komunisty? Jasná okupace! Nemůže být sporu o tom, že komunistické působení bylo (a bohužel pořád je) zločinné! Sledujeme, jak nezměnění soudruzi v současné době sprostě vydírají naši vládu, náš parlament! Jak se v podstatě snaží oni vládnout? Názory různých soudruhů Grospičů, Řezníků a dalších jim podobných jsou nebezpečné, a těžko je lze zaštiťovat "svobodou slova"! Buďme opatrní! Ti "soudruzi" stále nezapomněli na heslo ÚNOR ! Číhají na svou příležitost !

9 1
možnosti
Foto

Ale zločinnost komunistického působení se nemění tam, kde šlo o okupanta či okupovaného. Ta byla stejná, ne-li horší v Moskvě i Praze. Ba dokonce na okupanta kladou Ženevské konvence jisté velmi významné povinnosti.

No a když vám nevadili komunisté v Klausově české pravicové vládě, Dlouhý, Dyba, Kočárník a další, tak proč vám vádí třicet let poté? Kde jste byl, když hřmělo?

1 9
možnosti
Foto

A čemu byste dal v r. 1968 přednost, občanské válce, nebo okupaci?

1 19
možnosti
PS

Nechápu, co myslíte pojmem "občanská válka". O tu šlo? Šlo by o válku proti agresorovi, okupantovi, kterou jsme už jednou v roce 1938 prohráli bez výstřelu, přitom se stačilo postavit. V roce 1968 velel posádce ve Stráži pod Ralskem jistý plukovník Kobulej. Když se ruský důstojník dožadoval vstupu do kasáren, tak ně ̈a něj Kobulej zařval rusky: "Co tady řveš? Postav se do pozoru a podej hlášení plukovníkovi Varšavské smlouvy!" Okamžitě zacouval a čekal několik dnů na rozkazy, než dostal Kobulej rozkazem od gen. Svobody sklonit hlavně a otevřít vrata.

12 0
možnosti
Foto

Nelze dost dobře popírat obsazení republiky cizími vojsky a nepřiznat, že to byla okupace. To udělat nemohou, protože by je to nejspíš úplně politicky zničilo a navíc by se mohlo jednat i o trestný čin. Proto komunisté a jim podobní vymýšlejí různé obskurní teorie a výmysly aby tyhle události zlehčili.

Komunista Grospič je pro mě lidská lůza.

27 1
možnosti
JK

J79a51n 98K68a32r84a13s70e15k

30. 10. 2019 9:52

slo o pojem OKUPACE.

Soudruh Grospic zastava oficialni nazor komunistu, ze se o okupaci nejedna ( a proto se komuniste od jeho vyroku nemohou dost dobre distancovat)

Soudruh se pote snazil tu 'neokupaci' 'zduvodnit' (v souladu s tezemi komunistu) tim, ze nedoslo 'vpodstate' k zadnym obrovskym lidskym ztratam. A korunu tomu nasadil temi dopravnimi nehodami.

Vetsina obcanu se nyni upnula k temto dopravnim nehodam a argumentuji i osobnimi zkusenostmi, kdy byli svedky nasilnosti i strelby. Samozrejme, ze to tak bylo. Ale ta argumentace je naprosto nesmyslna a obcane kteri ji takto vedou ( i autor blogu) se myslenkove pohybuji na Grospicove (komunisticke) urovni.

To, ze v ramci obsazeni Ceskoslovenska 'spratelenymi' armadami bylo usmrceno 'pouze' ca. 100 obcanu je zazrak s ohledem na to , kolik lidskych zdroju a bojove techniky bylo v nasazeni. To je u kazdych manevru tak. A komuniste zneuzivaji tuto skutecnost - totiz ze doslo k relativne malym lidskym ztratam jako jedno ze zduvodneni 'neokupace'.

A zde je treba rici, ze toto je ta nespravna, zlehcujici interpretace.

I kdyby ti Soveti, Polaci, Bulhari prisli pesky a spolecne s Cechy by si za zvuku harmonik zatancovali a a nikomu by se nezkrivil ani vlasek, i tak by to byla okupace.

Se soudruhem nemusime bojovat. Poprat se musime sami se sebou, abychom byli schopni se v budoucnosti oprostit od konkretnich osobnich zazitku a byt schopni myslet na trochu vyssi, obecne urovni.

15 0
možnosti
Foto

Dík za sdělení osobní zkušenosti. Koukám, že někde bylo opravdu zle. Tady na jihu se nic takového nedělo a nepamatuji si ani, že by se to střílení na severu nějak přetřásalo v tehdejším snad ještě svobodném tisku či TV. Ale připouštím, že jsem to mohl přehlédnout. Bylo mi 22 a měl příjemnější zájmy než politiku.

1 18
možnosti
PD

Tak tvrdit, že jsem neměl negativní zkušenost s okupací vlastní země, protože jsem "měl příjemnější zájmy než politiku" je zhruba na úrovni pana Grospiče...

24 1
možnosti
PS

Jeho výrok mě stejně uráží, jako kbyby nacisté tvrdili, že těch 7000 popravených Čechů na střelnici v Kobylisích během 2. světové války bylo 7000 nehod při střeleckém výcviku SS.

17 1
možnosti
Foto

Ale vyjde to nastejno, ne? Ti nacisté tu neměli co řádit tím, či oním způsobem.

0 7
možnosti
PT

P71e66t50r 40T91o86m88e36k

30. 10. 2019 9:12

R^R^R^ A znovu zopakuji to co si myslím a podle Filipem vyřčené poučky, že každý má právo vyjevit svůj názor, to mohu udělat. Komunisti jsou vesměs zločinci. Slovo "vesměs" je důležité.

16 0
možnosti
Foto

Háček je v tom, že tohle není názor, ale zjevná a úmyslná lež. Motivovaná jak politicky tak vlastním prospěchem.

11 0
možnosti

Máte karmu!

Ale neodpustím si technickou poznámku - pokud na vás někdo střílel ze SKOTa, nejspíš to nebyli Rusové, ti jej ve výzbroji neměli.Budˇ to byli Poláci, nebo jste si ho spletl s ruským typem BTR- 60.

4 0
možnosti
MJ

To mě také překvapilo, Rusové opravdu Skoty neměli.

1 0
možnosti
  • Počet článků 148
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 2965x
Od roku 1970 jsem novinářem, zejména sportovním, ve velkých denících, časopisech a na TV Nova. Mými obory byly především fotbal, motorismus a atletika. Díky tomu jsem sjezdil celý svět. Nyní píšu hlavně knížky, u nichž jsem své jméno zaměnil v r. 2010 za pseudonym Felix Boom. Mám na kontě 26 knih, mj. romány Kiosek na pláži, Ježíš Kristus výtržník aneb Třetí zákon, Lepší svět, Plán umírání, také sbírku poezie, společenské studie a mj. oblíbenou Kuchařku osamělého muže. Mou poslední knihou je kontroverzní titul Špatný princip státu (s podtitulem Rozkradený ráj demokracie) o dějinách Česka od r. 1938. Knížky vydávám ve vydavatelství BLINKR, jsou k mání v běžné síti knihkupectví a e-shopů včetně mého vlastního www.blinkr-eshop.com. Rediguji nové knihy pro jiné vydavatele a administruji webové stránky. Blogování je moje hobby.