Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

P54e19t60r 77H22a80n53n30i95g

11. 1. 2020 22:57

Proč by nemohl být ombudsmanem někdo, kdo skutečně šikanu zažil. Proč není na tento post jmenován třeba pan Gruntorád. Obhajoval jsem ve svém článku paní Válkovou z jednoho prostého důvodu, že na ni je nyní vedena velkolepá štvanice. A tyto štvanice mi připomínají dobu minulou. To se o těchto záležitostech nevědělo dříve? Proč se vždy na někoho, kdo jaksi nevoní, vytáhne kýbl špíny vždy, když je to třeba. Problémem je, že po 1989 se k moci dostali zase bývalí komunisté a to ve všech partajích celého relevantního spektra. Proč se vlády nechopili právě takoví lidé, kteří věděli zač je toho loket. Proto byl z toho vývoje u nás tak zklamaný Karel Kryl. Kdysi (když ještě neblbnul s kyvadélkem) jsem spolupracoval s Petrem Cibulkou, protože si našel, že jsem nikdy nebyl v seznamech ani v KSČ či někde v SSM atd. Cibulka byl odsunut náramně stranou. Vždy to jsou nyní zase jenom politici, kteří jsou navrhováni kamkoliv. Dříve se tomu říkalo nomenklatura. Omlouvám se, že takto zasahuji do tohoto oboru, i když jsem za minulého režimu dělal muziku a o politiku se vůbec nestaral. Tento Váš článek je velice zasvěcený, protože víte o čem píšete. Pro paní Válkovou, i když si myslím, že by byla dobrou ombudsmankou, že diskutovala právě s panem Gruntorádem, který byl ze začátku klidný. Ale obávám se, že kdyby mu post ombudsmana někdo nabídl, že by to odmítl. A o tom to je. Ti, kteří by mohli, nechtějí.

16 2
možnosti
Foto

P18e80t39r 77H37a16n15n36i97g

11. 1. 2020 22:58

oprava: Pro paní Válkovou bylo problémem,že diskutovala...

0 0
možnosti
Foto

k tomu není moc co říct ... jen karma a R^R^R^

17 0
možnosti
Foto

Dalece nejkvalitnější příspěvek k tématu. Děkuji.

17 0
možnosti
Foto

Díky.... my ostatní tu povětšinou pindáme pocity, Váš blog psal sám život.

16 0
možnosti
AN

A44l82e19š 86N94o15v65á22k

11. 1. 2020 21:02

17.11. se Babiš ve svém projevu přihlásil k Havlovi. S pokorou. Třicet let od konce vlády jedné strany se vytahují dávno zapomenutá témata, ale jen proti těm, kdo jsou zrovna nepohodlní.

Nikdo se neptá, jakou práci odvedla Válková v rámci nového režimu.

5 22
možnosti
AM

Ano neřeší se odbornost na funkci ale kádruje se o sto šest. Některým pseudodemokratům se stýská po realném socíku.

7 10
možnosti
JB

J15o59s20e94f 55B26a58r60t27h

11. 1. 2020 19:49

Pane Skramlik, díky za Vaše svedectvi. O paní Valkove si myslim sve,nemá ve veřejném životě co dělat.Vas příspěvek by si měl přečíst každý,ne jen ti kterým je to jasné. Bohužel ti co by si to měli přečíst,většinou ani nečtou a podle toho to tak v česku vypadá.Jeste jednou diky!

30 1
možnosti
JK

Omylem jsem zmáčknul mínus. Souhlasím s s reakcí p. Bartha a samozřejmě s celým článkem p. Skramlíka. Válková se snaží prostě někde tzv. upíchnout. Stačí se podívat,kde získala profesůru a kde naposledy působila (např. Západočeská univerzita), což je celkem vypovídající morální kredit.

2 0
možnosti
JR

J94a38n 42R63á59ž

11. 1. 2020 19:46

S Válkovou je to u mně obdobně jako s Babišem. Po vstupu Babiše do politiky jsem měl k němu neutrální postoj. Stal se mně vrcholně nesympatický po tom, co se zaplétal do výmluv, protimluv i lží po tom, co se začalo veřejně probírat dotování Čapího hnízda. Kdyby se hned k tomto problému postavil čelem a řekl na rovinu jak to bylo, eventuálně se omluvil a dotaci vrátil, měl by i moje sympatie, protože s tím, že Čapí hnízdo dotace dostalo problém nemám neb znám daleko horší a odpudivější příběhy poskytování dotací.

Válková, jako mladá právnička se dostala po promoci na prominentní místo. Výzkumný ústav kriminalistický při Generální prokuratuře ČSSR, nebyl totiž něco jako okresní soud v zapadlém okrese, a tak se musela činit, ale zároveň neškodit jiným. Takže jestli prokazatelně jiným neškodila ,tak bych jí její tehdejší práci moc nezazlíval a proto se mi taky moc nelíbily bulvární titulky "Válková se podílela na pronásledování disidentů" a pod., Ale že se k nastalému problému JUDr. Válková postavila svými výmluvami stejně trapně, jako záškolák přistižený při kouření v zahradě, a zvláště pak tvrzením, že nevěděla, kdo byl Urválek, moje hodnocení její osoby zcela změnilo. No a dílo svého zneuctění pro mne dokonala, když rozhodnutí o své kandidatuře alibisticky a zbaběle předala prezidentovi, místo toho aby jasně a srozumitelně veřejně oznámila, že z politiky odchází a okamžitě rezignuje na všechny veřejné funkce.

Každý, kdo tvrdí, že osoba bez jasné morální integrity, která neumí nést následky svých minulých činů, nemá právo se ucházet o funkci ombudsmana, má naprostou pravdu.

19 0
možnosti
PS

Já s vámi souhlasím, zpočátku mi také byla p. Válková sympatická, ale sebereflexe, jak se nyní ukazuje, zřejmě nemá dostatek. Inu, je to dáma v letech, asi by udělala nejlépe, kdyby svou ambicióznost už vypustila, spisovala a věnovala se vnoučatům.

9 0
možnosti
ZN

Mnoho lidí bylo "ve straně", ale čím a jak se mají řídit měli nařízeno od takových Válkových, odsuzovali je UrVálkové poté, co esbáci "dohlíželi" a donášeli. Ještě i mlátičky Zdendové se podíleli, pohraničníci pohlídali aby se v komunistickém vězení dobře žilo a dařilo.

9 4
možnosti
JK

Před revolucí 89 byli skoro všichni vedoucí od mistra až po prezidenta v KSČ, také tu byli zapálení milicionáři, pomocníci VB, spolupracovníci a agenti StB, nebo jen sprostí práskači. Tihle lidé nezmizeli, jsou tu stále, ale nejsou již stejní.

Jedni se z komunistického omámení probrali, seznali krvavý režim za zrůdnost, uznali svoji chybu, ale hlavně už žádné jeho projevy netolerují a návrat totality nepřipustí, takových lidí je mezi pamětníky většina.

Druzí se naopak zatvrdili stále obhajují minulý režim, dokonce hlásají i stejné zrůdnosti, bez špetky svědomí a bez jakékoliv sebereflexe se drápou k moci (a jsou tak hodně slyšet, přestože je jich jen málo). Protože mají často máslo na hlavě (jako Válková) jsou ochotni lhát, překrucovat, předstírat a v konečné fázi, po tíhou důkazů, si na nic nepamatují, nikdy to neviděli, nečetli, nikdo jim nic neřekl a hlavně nikoho z profláknutých aparátčíků krvavého režimu neznají, neviděli a nic o nich nevědí. Ten, kdo má moc nad jejich složkou a tedy jejich osudem, si je vodí jak potřebuje, pak je pro něho výhodné takové lidi jmenovat do vysokých funkcí, pokud se to nepovede s lehkostí je totálně odepíše (Válková zásah potopená, tak měsíc, možná dva a mizí do zapomnění) rozumíme si, že jo.

16 4
možnosti
AN

A56l74e22š 29N27o58v83á24k

11. 1. 2020 18:19

A kdo další nepohodlný je na řadě? Líbí se vám takové metody? Dokud se to netýká vás, je to zábavné...

6 8
možnosti
  • Počet článků 148
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 2965x
Od roku 1970 jsem novinářem, zejména sportovním, ve velkých denících, časopisech a na TV Nova. Mými obory byly především fotbal, motorismus a atletika. Díky tomu jsem sjezdil celý svět. Nyní píšu hlavně knížky, u nichž jsem své jméno zaměnil v r. 2010 za pseudonym Felix Boom. Mám na kontě 26 knih, mj. romány Kiosek na pláži, Ježíš Kristus výtržník aneb Třetí zákon, Lepší svět, Plán umírání, také sbírku poezie, společenské studie a mj. oblíbenou Kuchařku osamělého muže. Mou poslední knihou je kontroverzní titul Špatný princip státu (s podtitulem Rozkradený ráj demokracie) o dějinách Česka od r. 1938. Knížky vydávám ve vydavatelství BLINKR, jsou k mání v běžné síti knihkupectví a e-shopů včetně mého vlastního www.blinkr-eshop.com. Rediguji nové knihy pro jiné vydavatele a administruji webové stránky. Blogování je moje hobby.