Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

R^ píšete prostě skvěle.

Napíšu s dovolením jeden minipříběh několik dnů zpět. Po zemi putuje taková velká nafukovací žárovka, co pak skončí na náměstích , v níž se promítá jakási dvacetminutová reklama na totalitu s názve TOTALITA. Jediné, za co jsem byla v tom hrcprc zbytečném pelmelu ráda - že se tam dostalo opravdu konečně i prostoru o propojení moci s veksláky, a jak to bylo nebezpečné, jak frajer, co vypadal, že zápaďácky na komunisty kálí, to fáro měl právě proto, že se mu kšefty odpouštěly a nechaly za pár džín a pár udaných lidí - bohužel už tam nezaznělo, že je to jeden z osudových obrazů minula, kdy je odrazem pro tvrzení, jak se evidentně lidi měli dobře, když taková fára měli...A konečně se tu v tom filmečku mluvilo o likvidaci řeholníků naprosto brutálním způsobem. Ale co bylo strašné? Do toho putovního kina pouštěl - stylově jako převlečený esenbák s obuškem, muž, který pod laskavostí k dětem se bokem učitelkám chlubil, jak byl jako pracovník jednoho pražského baru u všeho, a jak se ví, jak se Havel postaral o smrt jednoho novináře a jak si nechal všechny prachy z tajných kont ve Švédsku...O den déle řval na jinou kolegyni, která se ohradila, protože místo její cílené a plánované a potvrzené objednávky času pustil dovnitř dav někoho, koho znal.

Vy jste to napsal uplně dokonale. DokonaleR^ děkuju

1 0
možnosti
Foto

R^ Karma. Tato společnost bude muset dojít ke katarzi. Ještě to možná nějakou dobu potrvá, ale katarze je nezbytná. Věřím, že se v mladších generacích už energie k tomu pomalu sbírá. Nebude to zázračná proměna k lepšímu, to by bylo nereálné očekávaní. Chce to hodně trpělivosti... Ani na Slovensku, kde silné pohnutí směrem ke katarzi nastalo po vraždě Jána Kuciaka a jeho snoubenky, se ještě zdaleka všechno nepodařilo vyřešit. Je to dlouhá cesta. avšak na Slovensku ji aspoň začali.

Ale přesto, svoboda je nesmírně cenná věc a v těchto dnech ji slavím. [>-]EU[>-]

3 0
možnosti
PC

R^R^R^Pane Skramlíku, zasloužená karma! Do kamene tesat.!

Naprosto přesně jste ve svém blogu vystihl nejen situaci posledních 30 let.

Skutečně každá revoluce byla v historii vždy nakonec zneužita klikou mocichtivých a hamižných lhářů, kteří nakonec původní myšlenky, za něž masy lidí položily své životy, obrátili vůči těm, kteří zpočátku věřilii v lepší budoucnost.

Ta analogie s Velkou francouzskou revolucí v 18. století i následnými pozdějšími událostmi, o nichž se také zmiňujete, je naprosto příznačná a přesná. Kdo to nevidí, má opravdu velice zúženou optiku vnímání, protože mu zjevně chybí znalosti z historie a porozumění jí.) Proto pak u nich ta absence nadhledu a jejich jedna jediná "pravda".

Jen pokrytci a lidé neupřímní - hlavně k sobě samým - budou mít vůči Vaší přesné analýze jalové výhrady.

1 0
možnosti
Foto

Smutné, leč pravdivé

4 0
možnosti
  • Počet článků 148
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 2965x
Od roku 1970 jsem novinářem, zejména sportovním, ve velkých denících, časopisech a na TV Nova. Mými obory byly především fotbal, motorismus a atletika. Díky tomu jsem sjezdil celý svět. Nyní píšu hlavně knížky, u nichž jsem své jméno zaměnil v r. 2010 za pseudonym Felix Boom. Mám na kontě 26 knih, mj. romány Kiosek na pláži, Ježíš Kristus výtržník aneb Třetí zákon, Lepší svět, Plán umírání, také sbírku poezie, společenské studie a mj. oblíbenou Kuchařku osamělého muže. Mou poslední knihou je kontroverzní titul Špatný princip státu (s podtitulem Rozkradený ráj demokracie) o dějinách Česka od r. 1938. Knížky vydávám ve vydavatelství BLINKR, jsou k mání v běžné síti knihkupectví a e-shopů včetně mého vlastního www.blinkr-eshop.com. Rediguji nové knihy pro jiné vydavatele a administruji webové stránky. Blogování je moje hobby.