Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
ZMAP

Z mechu a pazdeří

16. 5. 2012 19:20
Rath navzdory údajné inteligenci zapomněl na jednoduchou věc

Dokud byl Paroubek pánem sociální demokracie, tak měl Rath maximální ochranu. Těžko by se mu něco mohlo stát. Paroubka respektoval a neohrožoval a Paroubek ho měl rád, vyhovovalo mu, že nemalou část špinavé práce udělá za něj. Byl to přesně jeho typ, stejně jako lidé - Kočkovic rodina, hoteliér Ďuričko a další. Parta, které se nějak nalepila na čssd, ale ve skutečnosti to byla spíš parta s vlastními zájmy, účelově spolupracující s touto partají.

Rath nepochopil, že aby v této zemi něco někomu prošlo, musí mít velké politické krytí. Bémovi se nejspíš nestane nic, maximálním trestem pro něj bude odsunutí z nejvyšší politiky. On bude už mít tolik majetku a známých, že existenčně problémy mít nebude do konce života. Ale co si mohl dovolit Bém, tak Kotrouš jako velitel MP si dovolit nemohl, i když rozsah tady hádám na možné setinový toho, v jakých číslech to šlo o Béma.

Rath je takový napoleonský typ, takový středočeský napoleon. Tihle lidi ztrácí soudnost a ve své nadutosti mívají pocit

2 0
možnosti
ZMAP

Z mechu a pazdeří

16. 5. 2012 19:25
Re: Rath navzdory údajné inteligenci zapomněl na jednoduchou věc

falešného bezpečí. Člověk, který nejspíš jel v dosti velké korupci, tak veřejně tu moralizoval a pranýřoval korupci u ostatních. Že věci kolem něj jsou víc než podivné, to bylo jasné dávno.

Chytří lidé naopak jsou zadobře i s protistranou. Taková opoziční smlouva byl jeden příklad, podobně fungovala i pražská radnice. Např. Bém a Paroubek si tykají. Takový Hulínský si přešel na 7 milionů na vedlejšákách vedle funkce v zastupitelstvu. Nehledal zbytečné konflikty. Škorpení bylo spíš před volbami pro voliče, ale spolupráce tu byla vždy.

Rath byl nadutec, které tohle hloupě nepochopil. Nepochopil, že ho nemá nikdo rád. Paroubek za něj nyní bojovat nebude, neodešel s ním, nejspíš ho vnímá jako zrádce. V socdem špičky ho mají rády jak osinu někde. A řadoví socdemokraté si myslí, že to strany vůbec nepatří a straně leda škodí. Ratha mají rádi jen lidi, kteří díky němu si pomohli, jak ta ředitelka té nemocnice. Jenže ti parazitují na něm a jemu nepomůžou ani náhodou, to nepochopil.

3 0
možnosti
  • Počet článků 148
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 2965x
Od roku 1970 jsem novinářem, zejména sportovním, ve velkých denících, časopisech a na TV Nova. Mými obory byly především fotbal, motorismus a atletika. Díky tomu jsem sjezdil celý svět. Nyní píšu hlavně knížky, u nichž jsem své jméno zaměnil v r. 2010 za pseudonym Felix Boom. Mám na kontě 26 knih, mj. romány Kiosek na pláži, Ježíš Kristus výtržník aneb Třetí zákon, Lepší svět, Plán umírání, také sbírku poezie, společenské studie a mj. oblíbenou Kuchařku osamělého muže. Mou poslední knihou je kontroverzní titul Špatný princip státu (s podtitulem Rozkradený ráj demokracie) o dějinách Česka od r. 1938. Knížky vydávám ve vydavatelství BLINKR, jsou k mání v běžné síti knihkupectví a e-shopů včetně mého vlastního www.blinkr-eshop.com. Rediguji nové knihy pro jiné vydavatele a administruji webové stránky. Blogování je moje hobby.