Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
JS

Juraj 1

17. 11. 2011 8:57
bylo to smutné vítězství

generaci Čecha postup na me přeji, pro čr fotbal by asi bylo lepší, kdyby ostudně prohráli. Jednak k tomu moc nechybělo, jednak by se možná započaly nějaké změny, ev k lepšímu.

2 0
možnosti
EB

emancipovaný běloch

17. 11. 2011 11:32
Re: bylo to smutné vítězství

K ostudné prohře chybělo akorát to, že vyhráli ;-D

0 0
možnosti

TheBaron

17. 11. 2011 8:53
Karma

Ale co, národ má své gladiátorské hry a přešlapy císaře tak lépe zapadnou ...

0 0
možnosti
JB

baranka

17. 11. 2011 8:25
"člověk, který se pohybuje v zákulisí fotbalu už 40 let"

Tak to za to asi také můžete?:-/

0 0
možnosti
JL

jirka1965

17. 11. 2011 8:09
Jedna výhrada a velká.

A netýká se sportu. Nechápu, proč jste do toho vnutil něco, co nazýváte lžirevolucí. Já jsem velmi rád, že něco takového proběhlo, prostě cítím, že společnost je na tom mnohem lépe než v letech 1948 - 1989 (a to přes všechny nešvary dnešní doby). Vždycky se říká, že se politika nemá plést do sportu. Nevím, proč to děláte Vy. Uvědomte si, že píšete o fotbalistech a o těch se dá obecně říci, že to nejsou zrovna lidé bystrého úsudku, vysokého IQ  a kvalitního vzdělání. Prostě jsou to spíše napomádovaní frajeři, kteří si myslí, že jim patří svět, ale to z nich udělali lidé okolo nich.

4 0
možnosti
CGV

Ctitel Giuseppe Verdiho

17. 11. 2011 8:31
90% souhlasu, 10% nesouhlasu

A teď menší výhrada k Vám: To, že píšete, že politika se nemá tahat do sportu, neplatí vždy. Těžko například mohu oddělit italský titul mistrů světa ve fotbale z roku 1934, když celou organizaci šampionátu držel v rukou fašistický politik (míním tím Mussoliniho) a dělal vše čestné a hlavně vše nečestné proto, aby Itálie vyhrála, včetně ovlivňování rozhodčího Ivana Eklinda před finále s Československem. Na nejvyšší úrovni je sport natolik prolezlý politikou a komercí, že Váš požadavek je nereálný. Sport a politika se prolínají, nelze oddělit jedno od druhého, ale v jiných souvislostech, než které uvádí autor tohoto článku. Prolínají se při zákulisních intrikách, při přidělování organizací šampionátů, při ovlivňování rozhodčích, přidělování zelených karet pro účast v turnajích apod. V tomto případě ta souvislost s politikou není, v tom pravdu máte. Máte pravdu v tom, že za nekulturností našich fotbalistů politika nebyla. Prostě se parta primitivů opila a nezvládla sebekontrolu.

2 0
možnosti
  • Počet článků 148
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 2965x
Od roku 1970 jsem novinářem, zejména sportovním, ve velkých denících, časopisech a na TV Nova. Mými obory byly především fotbal, motorismus a atletika. Díky tomu jsem sjezdil celý svět. Nyní píšu hlavně knížky, u nichž jsem své jméno zaměnil v r. 2010 za pseudonym Felix Boom. Mám na kontě 26 knih, mj. romány Kiosek na pláži, Ježíš Kristus výtržník aneb Třetí zákon, Lepší svět, Plán umírání, také sbírku poezie, společenské studie a mj. oblíbenou Kuchařku osamělého muže. Mou poslední knihou je kontroverzní titul Špatný princip státu (s podtitulem Rozkradený ráj demokracie) o dějinách Česka od r. 1938. Knížky vydávám ve vydavatelství BLINKR, jsou k mání v běžné síti knihkupectví a e-shopů včetně mého vlastního www.blinkr-eshop.com. Rediguji nové knihy pro jiné vydavatele a administruji webové stránky. Blogování je moje hobby.