Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
PS

Pavel Skramlík

5. 6. 2009 18:23
OK, tak znova

tady nejde o to, komu hrozí konkurs, ale o to, jak se na svazu udělují licence. Nikde v Evropě před sezonou klub nedostane licenci za situace, v níž je Baník. Kdyby se do stejné situace dostal klub v průběhu sezony, tak mu strhnou body. To je smysl článku. Ne debata zákonu č. 182/2006 Sb.

0 0
možnosti
VM

butcho*

5. 6. 2009 17:19
Píšete, že nechápete...

A proto bych Vám k bližšímu studiu doporučil zákon č. 182/2006 Sb., o úpadku a způsobech jeho řešení (insolvenční zákon). Třeba se Vám rozsvítí:-P

Btw: jsem zarytý Sparťan a Baník nemám rád, ale ještě méně mám rád podobné pisálky, kteří vypouští kachny bez znalosti a fundovanosti v daném oboruRv

0 0
možnosti
PS

Pavel Skramlík

5. 6. 2009 16:31
Opravdu se nedivím

že nic nechápete. Ten váš příspěvek leccos prozrazuje

0 0
možnosti
ME

dedekzbazalu

8. 6. 2009 13:11
opravdu se nedivím

ale sám sobě, že nic nechápu. Protože nemám co chápat.

Kdyby tomu bylo naopak a šlo v té slátanině o něco, tak bych kritiku přijal.

Tímto si mohu dovolit říci, že je lepší být nechápající nepochopitelné, než nepochopený "publicista profesionál" píšící nepochopitelné.

0 0
možnosti
ME

dedekzbazalu

5. 6. 2009 13:46
chci se zeptat tohoto publicisty

údajně profesionála. O čem vlastně tento článek má být? Nějak nechápu podstatu této amatérské slátaniny. Vy by jste se hodil do Primy a nebo Novy, tam takové pisálky či redaktory uživí. O tom svědčí to, že tuto zprávu zařadily do hlavního zpravodajství.

Tak co vlastně chcete? Přejete si, aby Baník nedostal licenci, alespoň dle tendenčího článku jsem to tak pochopil.

Dluh ještě neznamená konkurs natož bankrot. Když na to příjde, tak Petera to vytáhne z kapsy a dá to hotově uraženému dodavateli, který přišel o kšeft, to je celé. A vy jakožto amatérský pisálek se snažíte získat z tohoto blábolu a nafouknuté novinářské zprávy karmu a větší publicitu.

UEFA a FIFA stojí na straně Baníku, takže napsat větu, že Baník v Evropě bla bla bla....proboha umíte si dát vůbec určité zásadní věci do souvislosti?

Asi ne Rv dávám antikarmu.

0 0
možnosti
M

maziSKS

4. 6. 2009 23:38
no

Kdyby se licence udělovali na základě bezdlužnosti, tak licenci nedostane půlka liga a nedostávali ji ani moje milovaná Slavia ještě tak před 5 lety. Pokud je vůbec pravda to, co se o baníku vynořilo, není to ještě důvod mu licenci nedávat, podobné řízení u nás probíhají několik měsíců a to co baník údajně dluží není částka, kterou by nesehnal. Btw. zadlužené kluby jsou všude, stačí se podívat, kolik dluží taková Barca, Real M., aj.

0 0
možnosti
PS

Pavel Skramlík

5. 6. 2009 0:01
Re: Dovolím si poučit

Zmiňujete Barcelonu a Real Madrid a jejich dluhy. Dovolím si maličko poučit - to je naprosto nádherná záležitost zcela legální v rámci španělské legislativy. Real Madrid může nasekat dluhy jaké chce, ale když zasedne madridská radnice a rozhodne, že Real oddluží - třeba jednou za pět let - tak přes to nejede vlak. Je to zájem města, jeho prestiže, v jeho kompetenci. Proto může Real Madrid kupovat nejdražší hráče světa už od 50. let. Ale příjmy Realu Madrid se každý rok zvyšují a prodělky se každý rok snižují, za Péreze byl Real dokonce prý dva roky v zisku. Teď je Pérez zpátky, Real bude kupovat dál hráče za astronomické sumy - viz nabídka na Kaká - a nemá se čeho bát.

0 0
možnosti
PS

Pavel Skramlík

4. 6. 2009 21:04
Dovolím si podotknout

a nesměle se ozvat na poslední čtyři příspěvky, které jsou korektní (netýká Medvedrefa a vindaloo atd., to jsou chatoví gerojové z B1905, takoví chudáci, co lejou jenom špínu a je to osobní). Blog není o předkládání důkazů a ještě bůhví čeho. Blog je od názorů, a to dostatečně podložených fakty. Na Baník je podán insolvenční návrh a v rejstříku se sděluje: Před rozhodnutím o úpadku. Informace je z veřejné desky na KS Ostrava. Ale tenhle článek byl HLAVNĚ o tom, že za těchto okolností nelze udělit profesionální licenci. NIKDE v Evropě. Navíc Baník má potíže se splácením závazků nejméně půl roku. Žádné tajemství. Klub je nabízen k prodeji. Samozřejmě to nemusí skončit úpadkem a lze to vyřešit jinak. Za této situaci však v žádné členské zemi před sezonou nedostane licenci a kdyby to bylo v průběhu sezony, tak mu strhnou body. Doklady k licenčnímu řízení se obvykle tvrdě prověřují, ale zřejmě tady vznikla "dost zvláštní" situace. To si nechám na jindy.

0 0
možnosti
B

bono28

4. 6. 2009 21:23
Re: Dovolím si podotknout

V případě, že je podaný insolvenční návrh, nemusí to nutně znamenat úpadek společnosti. Teprve soud musí na základě podnětu věřitelů zjistit úpadek společnosti a jeho řešení pomocí konkurzu (nejčastější varianta). Pokud však bude mít FC Baník Ostrava, a.s, majetek vyšší než závazky, soud návrh zamítne (stejně tak jako v případě, že návrh nebude splňovat určité podmínky).

Tudíž mluvit o konkurzu je víc než předčasné - dlužit neznamená nemít majetek....

Rozhodně si nemyslím, že by Baník neměl dostat licenci - pokud prokážu dostatečné zdroje (ať vlastní či cizí), nevidím jediný problém být účastníkem i příštího ročníku 1.ligy.

A mimochodem čekám na vyjasnění té "dost zvláštní" situace, ať máme v celém případě jasno.

Doposud jste totiž ještě nic neprokázal.

0 0
možnosti
B

bono28

4. 6. 2009 20:43
další novinářská kachna ala Skramlík

Nechápu, kde tenhle rádoby novinář bere tu odvahu nazývat se publicistou profesionálem.

Pokud by opravdu rozuměl danému tématu, tak by předložil další informace (třeba odkaz na výpis z obchodního rejstříku nebo alespoň uvedl zdroj svých informací - pokud tedy nečerpal jen z jednoho článku na Idnes). A samozřejmě by nám vysvětlil aktuální stav věci - zda je podán insolvenční návrh nebo už bylo rozhodnuto o úpadku a sdělil by nám jméno insolvenčního správce.

Vzhledem k tomu, že autor blogu právničině vůbec nerozumí, odkazuju vás všechny na portál http://www.justice.cz, kde stačí v obchodním rejstříku vyhledat jméno subjektu FC Baník Ostrava, a.s., a zjistit si skutečný stav věci - totiž, že fotbalovému klubu aktuálně úpadek nehrozí.

Otázkou však je, jak jsou na tom v Ostravě s peněžními prostředky...

0 0
možnosti
3

333jura

4. 6. 2009 18:38
jo

a hlavne kdyz ma Banik nejaky ten dluh tas se tu hned pise zrusit, do 2 ligy... ale ze  v té vaši milovane anglii maji nehorazne dluhy to nikoho nezajima (nejvic zadluzena liga v evrope) hlavne ze hrajou dobry fotbal co?

0 0
možnosti
3

333jura

4. 6. 2009 18:27
?

Jaky bankrot, 3.5 mega neni pro klub ktery ma rocni rozpocet 90 mega castka  k bankrotunechapu ze delas neco okolo fotbalu (jak sem pochopil z predesleho) kdyz pises takove blbosti asi si taky zapojem mezi nejake ty cachry co? je to hnus ze s takovim temesfarem se nic nedeje kdyz dluzi 18m nebo kolik to je,

0 0
možnosti

Martin Šubrt

4. 6. 2009 11:29
...

Asi proto, že insolvenční řízení (nikoli konkurs) bylo oznámeno 14 dní poté, co licenci dostal a podklady pro udělení licence předkládá klub, tudíž mohly být pro komisi v pořádku.... Jinak před týdnem jste aktivně vystupoval za zrušení Bohemky, dneska je to Baník, těším se na pokračování za týden :-). Čím hůř klubům bude, tím líp, že :-)  

0 0
možnosti
  • Počet článků 148
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 2965x
Od roku 1970 jsem novinářem, zejména sportovním, ve velkých denících, časopisech a na TV Nova. Mými obory byly především fotbal, motorismus a atletika. Díky tomu jsem sjezdil celý svět. Nyní píšu hlavně knížky, u nichž jsem své jméno zaměnil v r. 2010 za pseudonym Felix Boom. Mám na kontě 26 knih, mj. romány Kiosek na pláži, Ježíš Kristus výtržník aneb Třetí zákon, Lepší svět, Plán umírání, také sbírku poezie, společenské studie a mj. oblíbenou Kuchařku osamělého muže. Mou poslední knihou je kontroverzní titul Špatný princip státu (s podtitulem Rozkradený ráj demokracie) o dějinách Česka od r. 1938. Knížky vydávám ve vydavatelství BLINKR, jsou k mání v běžné síti knihkupectví a e-shopů včetně mého vlastního www.blinkr-eshop.com. Rediguji nové knihy pro jiné vydavatele a administruji webové stránky. Blogování je moje hobby.