Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Diky za osvetu, nemel jsem paru ... every day something new ... bohuzel dalsi z rady ukazek bolsevicke zpupnosti, zavisti a neschopnosti.

1 0
možnosti

Chápu Váš zápal a rozhořčení, proto si dovolím opravit pár eufemismů, které uvádíte jako fakta.

1. Franklin nic neukradl, lidé myslí podobným směrem v různých místech, Diviš měl smůlu podobně jako Jan Ressl, protože K und K Patentový úřad pracoval liknavěji než ten americký, a hlavně USA si vymohou platnost svých patentů, u Vámi zmíněných se nikdo příliš neangažoval. Franklin byl druhý na časové přímce objevu, ale jeho patent byl silnější, protože to byla celebrita.

Ottu Wichterleho jsem poznal, znám se s většinou jeho vnuků, takže jejich verze je taková, že patent byl neudělen vzhledem k té garáži a Merkuru (nestandardní podmínky výzkumu), pak bolševici "technický popis" prodali zmíněným za pár dolarů, protože jejich duševní horizont byl omezen na vidinu nákupu v Tuzexu.

Za smutný konec továrny v Pečkách nemůže EU, ale chamtivost tehdejších majitelů - ptejme se, komu pan Klaus tu fabriku zprivatizoval v rámci svého kapitalismu bez přívlastků, aby ten obratem střelil vše konkurenci, protože to pro něj bylo výhodné. Pokud privátní majetek mění majitele, nemá do toho ani náš stát ani EU co kecat, pokud nejde o antimonopolní řízení, což zde nehrozilo. Pokud byla fabrika pořád ještě pod Fondem národního majetku, pak se ptejte tehdejšího pana ministra.

Pokud shrnu Váš článek, ve všech případech tu musel být někdo Domácí, kdo té "krádeži" pomohl - buď svou blbostí, nebo leností, nebo prosto neschopností dohlédnout důsledky svého zhovadilého konání pro okamžitý profit.

Prodat za babku něco, co má daleko větší cenu, to je český národní sport. Našinci ho pěstují v široké šále od vexláků s obchodními značkami a licencemi po prodejce kradených památek. Nehledejte nepřítele ve světě, je totiž někde blízko za Vašimi zády.

2 0
možnosti

Je to trochu složitější než píšete, vím o tom něco více. Lehce jste se vzdálil meritu věci, že dvěma českým konstruktérům byla odepřena účast na patentu či užitném vzoru a ještě s nimi pěkně bolševici zametli.

0 0
možnosti

Dobrý článek, ale... vyvstávají nějaké otázky.

"Továrna Tona Pečky byla v roce 2011 zrušena."

Sama se asi "nezrušila". Kdo ji "zrušil"? Jakým způsobem?

"Zrušila" ji fi. Stanley Works?

Jak na toto "zrušení" měla údajně vliv EU?

0 0
možnosti

Tyto informace jsem přečetla jedním dechem. NádheraR^:-) Děkuji

2 0
možnosti
Foto

Pavle, luxusní práce. O GOLE jsem absolutně netušil, jak vznikla. Natož podle koho se jmenuje. Díky! :-)

2 0
možnosti

Díky, Patriku, to víš, penzista si :-)musí najít nějakou zábavu...

0 0
možnosti
  • Počet článků 148
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 2965x
Od roku 1970 jsem novinářem, zejména sportovním, ve velkých denících, časopisech a na TV Nova. Mými obory byly především fotbal, motorismus a atletika. Díky tomu jsem sjezdil celý svět. Nyní píšu hlavně knížky, u nichž jsem své jméno zaměnil v r. 2010 za pseudonym Felix Boom. Mám na kontě 26 knih, mj. romány Kiosek na pláži, Ježíš Kristus výtržník aneb Třetí zákon, Lepší svět, Plán umírání, také sbírku poezie, společenské studie a mj. oblíbenou Kuchařku osamělého muže. Mou poslední knihou je kontroverzní titul Špatný princip státu (s podtitulem Rozkradený ráj demokracie) o dějinách Česka od r. 1938. Knížky vydávám ve vydavatelství BLINKR, jsou k mání v běžné síti knihkupectví a e-shopů včetně mého vlastního www.blinkr-eshop.com. Rediguji nové knihy pro jiné vydavatele a administruji webové stránky. Blogování je moje hobby.