Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Promyka

4. 11. 2011 2:41
Jsi prosťáček, Monarxo

Ty jsi opravdu nevzdělaný, Monarxo, nechápu, proč s takovými námitkami lezeš na tenhle blog a chat, kde je to všechno na úrovni.  Já dával ve škole pozor a dodneška hodně čtu, Alexander se narodil ve městě Pella, bývalém hlavním městě Makedonského království, byl vlastním synem makedonského krále Filipa II. Alexander byl jako třináctiletý poslán do Řecka, aby získal vzdělání - Makedonské království bylo provincií Řecka - a jeho učitelem byl Aristoteles. Máš ještě nějaké námitky? Navíc jsi asi nepochopil smysl příspěvku autora - je to humorná nadsázka s historickým kontextem, že by Alexander Veliký Makedonský dával Řecko, svého utlačovatele, jehož porazil a ovládl, do figury. Pane Bože, try jsi ale prosťáček...

0 0
možnosti

monarxa

4. 11. 2011 7:21
Re: Jsi prosťáček, Monarxo

Mas pravdu, ze se narodil v Pella a ze bylo hlavnim mestem Makedonie. Byl poslan do Recka=Athen(mestske staty) k ziskani vzdelani....To ovsem neznamena, ze nebyl Rekem=Hellenem....O urovni blogu a chatu na iDnes nema smysl diskutovat...pro tebe jsou na urovni, pro mne je to v 90% brak...a tam kde ta uroven je...tam je to bez prispevku......Jinak, pokud jsi si vsiml, reagoval jsem na to ze dnesni Makedonie (podle autora pokracovatelka makedonske historie) nema s Makedonii Alexandra Velikeho nic spolecneho...obyvatele FYROM jsou Slovane a Albanci, kteri s historii a puvodem Makedoncu nemaji nic spolecneho...A to, ze to nevis te radi k tem neznalym, nevzdelanym.

0 0
možnosti

monarxa

3. 11. 2011 22:33
Alexandrovi dat Recko? Pletete si pojmy autore!!!

Alexandr Veliky Makedonsky byl Rek...s Makedonci o kterych mluvite, ze nemaji pristup k mori nemel nic spolecneho, nebyl ani Slovan ani Albanec ani Bulhar...zil tisic let pred jejich prichodem na Balkan....takze se vratte zpet do skolnich lavic........Jinak Alexandos je z reckeho alex-andros.....nedobytny-muz....otec Alexandra Filippos II. byl olympionikem, to znamena Rekem...cizinci se OH zucastnovat nesmeli...atd...atd

0 0
možnosti

qqx

3. 11. 2011 23:29
Re: Alexandrovi dat Recko? Pletete si pojmy autore!!!

A proč tedy v Řecku píší, že Alexander Veliký se narodil na území dnešního FYROM a pak ve věku 3 let byl převezen na výchovu do Řecka ?

0 0
možnosti

kaktusak

3. 11. 2011 20:18
Alexandr dovedl akorát bořit.

Pokud má být nějaký řecký stát vzorem, je to např. Byzantská říše.

0 0
možnosti
  • Počet článků 148
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 2965x
Od roku 1970 jsem novinářem, zejména sportovním, ve velkých denících, časopisech a na TV Nova. Mými obory byly především fotbal, motorismus a atletika. Díky tomu jsem sjezdil celý svět. Nyní píšu hlavně knížky, u nichž jsem své jméno zaměnil v r. 2010 za pseudonym Felix Boom. Mám na kontě 26 knih, mj. romány Kiosek na pláži, Ježíš Kristus výtržník aneb Třetí zákon, Lepší svět, Plán umírání, také sbírku poezie, společenské studie a mj. oblíbenou Kuchařku osamělého muže. Mou poslední knihou je kontroverzní titul Špatný princip státu (s podtitulem Rozkradený ráj demokracie) o dějinách Česka od r. 1938. Knížky vydávám ve vydavatelství BLINKR, jsou k mání v běžné síti knihkupectví a e-shopů včetně mého vlastního www.blinkr-eshop.com. Rediguji nové knihy pro jiné vydavatele a administruji webové stránky. Blogování je moje hobby.