Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Promyka

25. 10. 2011 21:20
Možná se budeme divit

V USA jsou s e-Knihami asi o čtyři roky dopředu a činí 11% prodaných knih, myslím těch stahovaných za poplatek, takže je otázkou času, kdy tenhle trend dorazí i k nám. I u nás je už jsou vydavatelství, které dělají jenom "éčka" a už na e-Knihy zareagovali i piráti. Takže se možná za pár let budeme divit. Ale souhlasím s tím, že e-Knihy nikdy nevytlačí knihy tištěné, stará dobrá Evropa se jen tak nedá.

0 0
možnosti

vindalooo

25. 10. 2011 20:10
Jenze brak

je brak, at uz je ve forme elektronicke a nebo papirove... Takze srovnani prodeje ma od zacatku trhlinu, neni mozne mluvit o prodeji literatury.  Podle meho skromneho nazoru bude zoufalcu, kteri sahnou po teto knize, mizive mnozstvi, stejne jako tomu bylo u "skandalniho bestselleru (bestselleru! ;-D)" o Jezisovi.

A volba kmotru? ;-D Nemoh sis, Krame, vybrat lip, vrana k vrane seda... Rv

0 0
možnosti

ghostik01

25. 10. 2011 10:38
elektronické knihy

řekl bych, že elektronické knihy nikdy zcela "nepotopí" knihy klasické. Osobně bych řekl, že elektronicky budou časem vycházet knihy "spotřební" (ekvivalent k paperbackům ve státech), ale stále budou vycházet kvalitní tituly vždy tištěně, protože je prostě budeme chtít mít doma. Na druhou stranu elektronické knihy umožňují efektivnější práci s autorem, redakcí, protože peníze, které ušetříte na tisku a dražší distribuci můžete převést na tyto ostatní (v Čechách dost zanedbávané položky).

Jinak pokud byste měl zájem, tak již vzniklo čistě elektronické vydavatelství http://www.freetimepublishing.cz které vydává nové knihy, které ještě nikdy a) nevyšly b) neviděly papír :) Doba jde dopředu... :)

0 0
možnosti

Lobo - obchodník s mozky

23. 10. 2011 11:02
Papírový knihy

Není to kam dávat:-/Rv

0 0
možnosti

Lesní sběř

23. 10. 2011 10:37
E-knihy mají dva problémy

Za prvé, jsou vázány na používání elektronického zařízení, tj. na dostupnost elektrického proudu. A za druhé, narozdíl od papírových knih se ani po zaplacení nestávají výhradním majetkem kupujícího. Jedno i druhé může být v určitých situacích na závadu, a nejsem si úplně jist, jestli výhoda větší skladnosti a pohodlnějšího převážení tyto nevýhody vyváží.

-

Když se řekne e-kniha, vždycky si představím lidi v postapokalyptickém světě, jak se perou o stohy docela zbytečných elektronických čteček a následně se je modlitbami za použití liščího ohonu a ebonitové tyče snaží přimět, aby vydaly tajemství oceli, penicilinu a genderových studií. :-P

0 0
možnosti

apoc9

23. 10. 2011 10:54
Re: E-knihy mají dva problémy

Elektronické knihy se dají stáhnou zcela zdarma, stejně jako drtivá většina filmů a hudby - tudíž máte nad nimi prakticky plnou kontrolu. Návratnost je tedy velmi vysoká, protože od pořízení čtečky už nemusíte platit nic (nepočítám tu trochu el. energie na nabití). Navíc můžete číst na cestách texty, které se nevykytují v papírové podobě (slajdy z přednášek, prezentace, atd.) bez nutnosti tisku. Ve své čtečce mám uloženy stovky výtisků a nemusím tedy přemýšlet, kterou knihu si vzít na cesty a co budu číst, když zrovna dočtu rozečtenou.

1 0
možnosti

quadro

23. 10. 2011 10:01
.

Kdyby to byl treba i fotak, mobil, tablet, tak proc ne. Prijde mi to ale trochu silene tahat sebou elektroniku na vsechno, je to precejenom tak trochu valka na trhu.. nerikam ze to nema svoje plusy.

0 0
možnosti

Lesní sběř

23. 10. 2011 10:26
Re: .

Tahat sebou elektroniku "na všechno" má i své výhody: poruchou jednoho zařízení nepřicházím o veškerý kontakt s vnějším světem. Nemluvě o tom, že pracovní telefonáty typu "řeším po telefonu něco, k čemu potřebuju nahlížet do dokumentace a současně hledat na webu" se podstatně snáze vyřizují tehdy, nemám-li web, dokumentaci i telefon v jediném zařízení. ;-)

0 0
možnosti
  • Počet článků 148
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 2965x
Od roku 1970 jsem novinářem, zejména sportovním, ve velkých denících, časopisech a na TV Nova. Mými obory byly především fotbal, motorismus a atletika. Díky tomu jsem sjezdil celý svět. Nyní píšu hlavně knížky, u nichž jsem své jméno zaměnil v r. 2010 za pseudonym Felix Boom. Mám na kontě 26 knih, mj. romány Kiosek na pláži, Ježíš Kristus výtržník aneb Třetí zákon, Lepší svět, Plán umírání, také sbírku poezie, společenské studie a mj. oblíbenou Kuchařku osamělého muže. Mou poslední knihou je kontroverzní titul Špatný princip státu (s podtitulem Rozkradený ráj demokracie) o dějinách Česka od r. 1938. Knížky vydávám ve vydavatelství BLINKR, jsou k mání v běžné síti knihkupectví a e-shopů včetně mého vlastního www.blinkr-eshop.com. Rediguji nové knihy pro jiné vydavatele a administruji webové stránky. Blogování je moje hobby.