Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
V

vindalooo

29. 8. 2009 22:27
tohle je sice OT,

ale Skramlo, vim, ze nesmis psat o B1905 nic hezkyho, ale neprehanite to uz trosku?  http://www.mediafax.cz/sport/2918588-Mlada-Boleslav-porazila-Bohemians-1905-0-1 . Tak nam ty body prej, ne? Takovej hezkej gol R^

0 0
možnosti
AA

pablo23

24. 8. 2009 21:04
LoL

mno, ať se Caster cítí ženou a je ženou, ale ať nesportuje na vrcholové úrovni. Nebo Vám přijde naprosto normální, že se během půl roku zlepší juniorka!!! o více než 10 vteřin??? A "zázračné" zlepšení se dostaví ihned poté, co je za trenéra najmut hodný východoněmecký "trenér" se mnohaletou dopingovou zkušeností... LOL, tak to je největší trapas v atletice za poslední dobu!;-D;-D;-D

0 0
možnosti
SS

sovjetskij sjekundomjer

24. 8. 2009 18:39
Já navrhuju přechylovací kompromis

nepřechylovat pouze v prvním pádě jednotného čísla. ;-)

Myslím, že zrovna váš nadpis ukazuje, jak nešikovné je naprosté odmítání přechylování:

"Nechte být Caster Semenyaovou krásnou ženou" mi prostě přijde srozumitelnější. I když je to krkolomné.Takže bych to v pravidlech navrhoval takto: Marion Jones, bez Marion Jonesové, s Jonesovou. Caster Semenya, bez Cester Semenyaové, se Semenyaovou. 

Co tomu říkáte?

0 0
možnosti
MH

bathed

24. 8. 2009 19:22
Re: Já navrhuju přechylovací kompromis

ale tady to jaksi není úplně jisté ;-)

0 0
možnosti
P

propter

24. 8. 2009 16:42
Oboupohlavnost.

Chromozomální mozaika Semenyové je XXY- klinicky jde tedy o oboupohlavnost.

0 0
možnosti
K

kenev

24. 8. 2009 14:53
Celá atletika je jako F1.

Atlet sedne do připraveného dopravního prostředku atletické F1 v podobě ziskuchtivého manažera a jede se. Svůj  život si  vlastně neřídí. Je řízen a ovlivňován vlastníkem dopravního prostředku a manipulován ze všech stran, systémem ne nepodobným vojenskému drilu.  Cíl? Peníze za každou cenu, bez ohledu na cestu, která k nim vede. Možná, že na této cestě -  ač velmi mladá, se ocitla i Caster Semenya. Ke změnám v jejím organismu možná došlo, možná ne. Ale podstatné je, že senzace uživí mnoho dalších "manažerů-nenažerů". Pravda-nepravda.

A samotná Caster Semenya? Pro osmnáctiletého mladého člověka těžká duševní rána nejen z hlediska zpochybňovaných sportovních výkonů. Ještě zajímavější je skutečnost, že její "neodpovídající"  vlastnosti ženy  byly kritizovány někým, kdo byl před lety v obdobné palbě pochybností. Snad strach ze ztráty světového rekordu.R^

0 0
možnosti
MH

bathed

24. 8. 2009 15:52
Re: Celá atletika je jako F1.

naprosto přesně - je to byznys! .... Tak prosím přestaňte hrát na těžké duševní rány. Je to byznys ostrých loktů, velkých peněz, slávy, zatracení.... Kdo chce s vlky být, musí s nimi výt! - to bez ohledu na věk a pohlaví - tady doslova!

Nechejme tedy být Caster Semenya krásnou ženou! - stejně jako necháváme miliony dalších a stejně jako necháváme tak být stovky tranvestitů a transsexuálů.... Ovšem mimo atletický stadion a další sportoviště.... Tady platí BOHUDÍK jasná pravidla!

0 0
možnosti
HOV

holka od vedle

24. 8. 2009 13:10
Slepej?

To snad vidí i slepej, anebo pozná i slepej, že se jedná o chlapa ne???

0 0
možnosti
MH

bathed

24. 8. 2009 11:26
já to fakt nechápu... 1.

... do okamžiku než jste napsal, že Vaše žena běhala závodně a to na té nejvyšší úrovni jsem se jenom smál, pak mi ale spadla brada.... :-(

Pane, nechápu a je pro mně nepřijatelné, že se někdo do této problematiky snaží zatáhnout soucit a empatii. Semenya je PROFESIONÁLKA a jako taková musí tyhle tlaky snést. Není to pionýrský tábor ani atletický přebor, ale mistrovství světa. Od IAAF obdrží za titul 50k USD a další prachy za smlouvy na sebe nenechají dlouho čekat. Tohle je byznys pane! Kratochvílová a všechny ženy té doby procházely sex-testy a vy dobře víte proč - bylo to proto, že mechanismy na odhalení hormonálního dopingu byly tehdy prachmizerné a tak se zachycoval až důsledek - nezvratné změny organismu "rozstříleného" hormony na podporu růstu dobytka. Dnes jsme dál a tak povinné testy IAAF neexistují a po loňské Bydhošti chtěli po federaci JAR, aby testy provedli. A tady se zásadně rozcházíme - jsem přesvědčen, že za vidinou medaile z MS by to riskli....

0 0
možnosti
MH

bathed

24. 8. 2009 11:33
já to fakt nechápu... 2.

Semenya je profesionál a tak by jak ona (on) tak její tým měli mít eminentní zájem a tom, výsledky testu které proběhly zveřejnit. Ona (on) a její výkony (včetně 7sec zlepšení za poslední rok) nejsou bezesporu výsledkem dopingu, ale patrně se jedná o hříčku přírody. Ta jí ale dává (pokud to tak je) zásadní výhodu oproti ostatním soupeřkám. Takže ty dřou do úmoru a snaží se stlačit časy o setinky a desetinky a najednou se objeví cosi, co je převálcuje na dvě doby??? Jak by se na to zpětně dívala Vaše manželka?.... Napsal jsem, že mistryně světa na 800m by měla mít eminentní zájem o zveřejnění proběhlého testu a to proto, aby všem škarohlídům (včetně mně) vytřela zrak! Zkrátka by řekla - jděte všichni k šípku a trénujte pořádně! Jsem tady, jsem baba a mám na to glejt! A budu tady dlouho a pokud se nezlepšíte, budete se mi dívat na záda!!!! - to by panečku byl teprv příběh.... Takhle je to tak, že se poukazuje na tatínka, maminku, smutnou běžkyni a zlý svět kolem, co jí nepřeje. Trapné!

0 0
možnosti
KK

CarolusIV

24. 8. 2009 10:06
Nebylo by nejjednodužší

kdyby ji prohlédl gynekolog ? Pak by bylo vše jasné, a ubylo by blbých keců a blogů.

0 0
možnosti
MH

bathed

24. 8. 2009 11:35
Re: Nebylo by nejjednodužší

to je spíš na genetickou analýzu chromozomů. Ta ale pane proběhla, jen se nikdo nemá k tomu ji zveřejnit....

0 0
možnosti
N

nnyky

24. 8. 2009 8:31
Tak nevím autore.

Atletiku sleduji jen okrajově. Ale na vtipy týkající se "Jarmila Kratochvíla a Helena Fibingera" si pamatuji. Také si vybavuji, že podobné problémy měly i některé atletické reprezentantky bývalé DDR. Když už tedy pochybnosti o pohlaví Caster Semenyové vznikly, tak je má řešit ona sama. Kdyby za pomoci doktorů a dalších odborníků prokázala, že je skutečně 100% žena, tak !zavře hubu" jak bulváru, tak všem pochybovačům. V opačném případě tu bude ta pochybnost stále viset ve vzduchu. Ovšem i ta pochybnost může oné ženě vyhovovat - píše se o ní, znají ji i lidé, kteří se o ateltiku nezajímají. A to je v současné době důležité. Protože o kom se napíše a nemluví, ten neexistuje. A jak známo, i záporná reklama je dobrá. :-)

0 0
možnosti
G

Gmur

24. 8. 2009 8:41
Re: Tak nevím autore.

Ona se neciti na to neco dokazovat. On a nepochybuje. A navic asi nema ani penize.

Chybu udelali nekdy pred mistrovstvim, kde ji jako zenu nominovali a jako zenu ji postavili na start. Jak vyhrala, zacali se zajimat blize. Ta holka je stasny chudak.

VUBEC si nechtela jit pro medajli.

0 0
možnosti
OK

kruza_

24. 8. 2009 8:23
No

když pomineme druhotné můžské znaky, jako je hluboký hlas, chlupy (vousy) na tváři, a neuveřitelnou muskulaturu, tak pochybnosti o jejím pohlaví přiživují zejména její neuvěřitelné výkony a její výkonnostní zlepšení. Zlepšit se z ničeho nic behěm jednoho roku o 7 vteřin je takřka nemožné. Zastávám presumpci neviny a dokud nebudou zveřejněny výsledky sex-testu beru Semenyaovou jako ženu. Každopádně na výsledky testu jsem velmi zvědav.

Jinak s vámi nemohu souhlasit co se týká J. Kratochvílové. O jejím ženství se pochybuje a to dodnes. Kolikrát se z nejrůznějších koutů ozve, že rekord drží Jarmil nikoliv Jarmila atd.

0 0
možnosti
PT

dobytek

24. 8. 2009 9:17
Re: No

...zlepšení o 7 vteřin na úrovni 2 minut u ženské půlky samozřejmě. Jinak na úrovni 2:10 už takových případů bude podstatně více. O Jarmilině ženství nepochybuju. Její  tehdejší svaly byl vedlejší produkt oné mnohaleté dřiny. U dorostenců nebo juniorů v jejím věku naproti tomu zlepšení během roku z 2:03 na 1:55 až tak neobvyklé není.

0 0
možnosti
  • Počet článků 148
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 2965x
Od roku 1970 jsem novinářem, zejména sportovním, ve velkých denících, časopisech a na TV Nova. Mými obory byly především fotbal, motorismus a atletika. Díky tomu jsem sjezdil celý svět. Nyní píšu hlavně knížky, u nichž jsem své jméno zaměnil v r. 2010 za pseudonym Felix Boom. Mám na kontě 26 knih, mj. romány Kiosek na pláži, Ježíš Kristus výtržník aneb Třetí zákon, Lepší svět, Plán umírání, také sbírku poezie, společenské studie a mj. oblíbenou Kuchařku osamělého muže. Mou poslední knihou je kontroverzní titul Špatný princip státu (s podtitulem Rozkradený ráj demokracie) o dějinách Česka od r. 1938. Knížky vydávám ve vydavatelství BLINKR, jsou k mání v běžné síti knihkupectví a e-shopů včetně mého vlastního www.blinkr-eshop.com. Rediguji nové knihy pro jiné vydavatele a administruji webové stránky. Blogování je moje hobby.