Premium

Získejte všechny články
jen za 89 Kč/měsíc

Volme přímo nejen prezidenta, ale i vládu! Já kandidátku mám!

O přímé volbě prezidenta se u nás mluví už 20 let. Pořád to nejde, ale zaplaťpámbu špatné prezidenty zatím nemáme. Ale s vládami je to stále horší. Co takhle volit přímo i vládu? Možná by se to dalo sfouknout jedním zákonem najednou. V případě vlády je tato potřeba naléhavější. Já už variantu první přímo volené vlády mám. O nový volební zákon a proceduru se už někdo postará.

Před rokem 1989 nám stačila jedna silná strana a loutková vláda Národní fronty z komunistů, lidovců a socialistů. Vládu jsme skoro nepotřebovali, všechno řešila strana.

Po roce 1989 jsme si mysleli, že potřebujeme silnou vládu, česko-slovenského sametového porozumnění a naopak jsme v demokratickém kvasu příliš nepotřebovali strany.

V roce 1997 nastal zlom, protože o moc se nebojovalo jen stranicky ve volbách, ale i v zákulisí. Bylo to nazváno „sarajevským atentátem“ na šéfa ODS Václava Klause a pak v roce 1998 vznikla vláda na základě opoziční smlouvy jako kočkopes. Na tuhle vládu už byli skoro všichni naštvaní.

V roce 2002 přišlo období vlád ČSSD v čele s tragédy. V čele stáli postupně lehce zmatený Vladimír Špidla, jenž si pak vydupal místo eurokomisaře, mašinfýra Stanislav Gross, největší výstřelek dějin vládnutí po roce 1989, jenž po necelém roce odstoupil jako velmi bohatý člověk, a Jiří Paroubek, „nejlepší diskutér“, namyšlený chlap se „sexy mozkem“ a podivnými kamarády. Vystřídala je vláda ODS v čele s „chlapem s gulama“ Mirkem Topolánkem. To byly takové vlády, které byly všechny vzhledem k situaci v parlamentu slabé, ale o to víc arogantní, prohlubující zadlužení ekonomiky. To už nebyli skoro všichni naštvaní, ale prakticky všichni nasraní.

V březnu 2009 Paroubek v době, kdy ČR předsedala EU, Topolánkovu vládu potopil, protože jeho ego bylo větší než celá Evropa. To už všichni rezignovali a začali si myslet, že vláda je nutné zlo.

Trochu to uklidnila roční úřednická vláda statistika Jana Fischera, které byla vlastně koalicí ODS, ČSSD a Strany zelených. Nenasírala aspoň lidi.

Naděje vkládané do pravicové vlády vyplynuvší z voleb v květnu 2010, složené z persón ODS, TOP 09 a Věcí veřejných, zhasly za čtyři měsíce. Pravda šetří, jak může, což musíme my všichni. Ale je to vláda použitelných „béček“, až na výjimky šedých mužů bez charismatu a nebo non-name frajerů v levnějších oblecích a botách, kteří v problémech této země šlapou jako sloni v porcelánu. Vylizují předchozí bordel, ale většině z nich chybí základní politická a mediální přípravka. Nové garnituře zoufale chybějí lidi. Ale ti vládnoucí už pletichaří, obracejí ministerstva naruby personálními změnami, rozdávají trafiky, vymlouvají se na předchozí vlády.

Poslední dva průsery hovoří za všechno. Postup vůči podnikatelům ve fotovoltaické energetice – jednu blbost nahradili druhou blbostí. V maléru s deregulací nájemného k 1. 1. 2011 může u Evropského soudu pro lidská práva český stát prohrát zhruba 110 miliard korun. Je to 20 let zrající katastrofa pro státní finance a sociální klima v ČR. Havarijní situaci zatím chlapci nezvládli, nemají zákon ani sociální řešení.

Nejprotřelejší osobnosti, co se týče vládnutí, působí bledě. Předseda vlády Petr Nečas má nálepku outsidera. Kníže Karel Schwarzenberg velmi často spí i před televizními kamerami. Miroslav Kalousek příliš často nepůsobí střízlivě.

Čili by to chtělo nové volby a silnou vládu lidí, protřelých v oboru a v životě, silných osobností na svém teritoriu. A přímá volba je jediným řešením, protože zákulisní hrátky „kdo a kam“ zase dopadnou špatně.

MOJE KANDIDÁTKA:
Předseda vlády:
Současný: Petr NEČAS, dlouholetý politik, bezbarvý premiér a předseda ODS z nouze, lavírující mezi starými vztahy a novými potřebami.
Navržený: Jaroslav STARKA, prezident klubu I. ligy 1. FK Příbram, ač často obviňovaný a zatýkaný, držený ve vazbě, ostřelovaný ze samopalu před domem, tak se nikoho a ničeho nebojí. Před ničím a před nikým necouvne. Charismatický, pragmatický, kdyby se něčeho bál, tak už dávno zmizí co ciziny. Jenže on ne a ne... Na tom tedy asi něco bude!

 

 

 

 

 

Jaroslav Starka

Místopředseda vlády a ministr zahraničí:
Současný: Karel SCHWARZENBERG, netřeba představovat, celým jménem Karl Johannes Nepomuk Josef Norbert Friedrich Antonius Wratislaw Mena von und zu Schwarzenberg, politický turista, příliš často spí
Navržený: Tony WRIGHT, Angličan z Penzance, držitel světového rekordu v nespaní – 11 dnů a 2 hodiny (266 hodin). Ten jen tak neusne!

 

 

 

 

 

Tony Wright

Místopředseda vlády a ministra vnitra:
Současný: Radek JOHN, bývalá mediální hvězda, zakladatel strany na jedno použití VV, nosič koaličních rozbušek.
Navržený: Vladimír HUČÍN, do roku 1989 disident, čtyřikrát odsouzen, vězněn; po roce 1989 agent BIS, upozorňoval na pronikání agentů StB do státní správy a nebezpečí extrémní levice, opět vlastně disident. Vyhozen z BIS a několikrát souzen za nedovolené ozbrojování, neuposlechnutí rozkazu a zneužití pravomoci veřejného činitele, šíření poplašné zprávy, ohrožení utajovaných skutečností, neoprávněné nakládání s osobními údaji a zneužití sociálních dávek.
O resortu ministerstva vnitra toho rozhodně ví více než Radek John.

 

 

 

 

 

 

 

 

Vladimír Hučín

Ministr financí:
Současný: Miroslav KALOUSEK, zkušený politický matador, schopný přežít cokoliv. Konstruktér TOP 09. Avšak za zenitem, obviňován z alkoholismu.
Navržený: Radovan KREJĆÍŘ, hledaný milionář žijící v JAR, velmi zdatný v praktickém nakládání s financemi, schopný hodně vydělat. Stal se pro ČR zločincem od okamžiku, kdy požadoval od ČSSD navrácení půjčky ve výši 68 milionů Kč.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Radovan Krejčíř

Ministr obrany:
Současný: Alexandr Vondra, před rokem 1989 disident, po roce 1989 politik, který vezme cokoliv, aby se udržel ve vysoké hře.
Navržený: Michael KOCÁB, muzikant, podnikatel, příležitostný politik a aktivista, bývalý poslanec a ministr. Na rozdíl od Vondry má aspoň zkušenosti s odsunem vojsk, podařilo se mu odsunout Rudou armádu v roce 1991. Dostatečná kvalifikace, do jiných oborů ho neradno pouštět (viz lidská práva)

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Michael Kocáb

Ministr průmyslu a obchodu:
Současný: Martin KOCOUREK, dlouhodobě největší ekonomický mozek ODS. Schopný, ale neprůbojný.
Navržený: Martin KOLOC, celostátně hledaný, žijící v Kuala Lumpur, dvojnásobný mistr Evropy v závodech trucků, autor světoznámého projektu  Buggyra. Jím navržený vůz včetně originální konstrukce motoru drží všechny důležité světové rychlostní rekordy kamionů s dieselovým motorem. Vynikající manažer se skvělými kontakty. Pro ČR se stal zločincem už v roce 1992, kdy přivedl do společnosti Rubena Náchod (dodnes prosperující) zahraničního investora, který fabriku postavil na nohy. Jeho odměnou měla být provize za zvýšení ceny akcií. Nikdy však nedostal ani korunu. Byl obviněn z nelegálního vyvedení peněz mimo ČR poté, co odmítl dát úplatek ve výši několika desítek milionů, za to, aby ho policie a justice nechala na pokoji. Byl velkým oblíbencem bývalý nejvyšší státní zástupkyně Renáty Vesecké, která na jeho opakované stíhání pečlivě dohlížela. Jako podnikatel se prosadil v Rusku, východní Evropě, v ČR, Dubaji, v severovýchodní Africe, na Seychelách, v Číně a Malajsii. V Dubají je celebritou i v nejvyšší sféře kolem vládnoucí rodiny Makhtoumů. Mezi jeho přátele patřil i Bandar Tárik Bin Ládin, vážený podnikatel v Dubaji a Saúdské Arábii, přímý synovec Usámy Bin Ládina. V Dubaji konvertoval na islám. Policejní vyšetřovatele zve k výslechům do Malajsie, pobude s nimi příjemný týden. Několikrát odsouzen a několikrát zproštěn.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Martin Koloc

Ministr spravedlnosti:
Současný: Jiří POSPÍŠIL. Rezort evidentně nezvládá, i když není nováčkem v politice, ani ve funkci.
Navržený: Jiří KAJÍNEK, odsouzený na doživotí za vraždy, popírající vinu. Přes řadu velmi pozoruhodných okolností se nepodařilo prosadit jeho nový proces. Rezort spravedlnosti má perfektně v malíku. S justiční mafií by si to vyřídil razdva bez zábran a uvolnil by jí ubytovací kapacity ve svém současném bydlišti.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Jiří Kajínek

Ministr práce a sociálních věcí:
Současný: Jaromír DRÁBEK. No-name.
Navržená: Kateřina NEUMANNOVÁ, olympijská vítězka v běhu na lyžích. Má velké zkušenosti, jak bohatě rozdávat potřebným, což prokázala především jako prezidentka Organizačního výboru MS 2009 v klasickém lyžování. Průšvihy se pak řeší jinde.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Kateřina Neumannová

Ministr dopravy:
Současný: Vít BÁRTA, ex-majitel bezpečnostní agentury a politik uplatňující velmi zvláštní pravidla a sklonem k totalitní metodám např. v oblasti pokut. Momentálně bez řidičského průkazu, nemůže řídit ani pionýra.
Navržený: Petr MACH, automechanik z Uhříněvse, bývalý majitel fotbalové Sparty, bývalý fanoušek ODS. Byl odsouzen do vězení za vykonstruovaný daňový podvod s vozem BMW za vlády ČSSD. Jeho vina tkvěla především v tom, že odmítl dát úplatek ve výši 35 milionů, aby ho policie a justice nechaly na pokoji. Neústupný, tvrdý. Jako podnikatel začínal s autobusy. Jeho kvalifikace je perfektní, řidičák má i na náklaďák.

 

 

 

 

Petr Mach

Ministr zemědělství:
Současný: Ivan FUKSA. No-name
Navržený: František CHVALOVSKÝ, bývalý podnikatel v zemědělství a uzenářství, chmelařství, pivovarnictví a chovu jatečního dobytka, dříve vlastník holdingu masokombinátů pod značkou Satrapa. Šéf zaniknuvši Českomoravské agrární společnosti. Taktéž expert na zahraniční obchod. Byl velmi úspěšným předsedou Českomoravského fotbalového svazu do roku 2001, kdy byl svržen valnou hromadou, v té době byl ve vazbě. Byl současně i velmi vlivným členem exekutivy Evropské fotbalové unie (UEFA). Byl obviněn z úvěrového podvodu na Komerční banku už v roce 2000, ale dodnes se žádnému státnímu zástupci nepodařilo, aby na něj soud přijal žalobu. Všichni bankéři z Komerční banky už byli osvobozeni. Jedním z hlavních zákulisních důvodů jeho likvidace byla kauza Jihočeských pivovarů, v níž byl podveden bankou IPB a Plzeňskými pivovary. Za tento podraz měl dostat podle smlouvy od českého státu smluvní pokutu přes dvě miliardy korun, neboť Česká republika byla garantem bance ČSOB za všechny případné ztráty po převzetí IPB. Arbitráž u švýcarského soudu ještě neskončila. Umí vládnout tvrdou rukou, jeho mozek je jako buldozer, hovoří pěti jazyky.

 

 

 

 

 

 

 

 

František Chvalovský

Ministr zdravotnictví:
Současný: Leoš HEGER, no-name
Navržený: Tomáš CHRENEK, Slovák, pojišťovací magnát v oblasti zdravotnictví, majitel nemocnic, působí i v oblasti hutní výroby, těžby železné rudy, energetiky, je spolumajitelem filmových ateliérů AB Barrandov a TV Barrandov atd. Vynikající manažer, byť s rozporuplnou image pro veřejnost, justici a policii.

 

 

 

 

 

 

 

Tomáš Chrenek

Ministr školství, mládeže a tělovýchovy:
Současný: Josef DOBEŠ, no-name
Navržený: Ondřej ŠTEFL, vzhledem k tomu, že je vlastníkem společnosti Scio, má díky takřka monopolu na testování vzdělávacích výsledků prakticky celé školství – řečeno s trochou nadsázky – zprivatizované. Takže je lepší mu tento obor přenechat. Jako aktivní snowboardista a windsurfer by si poradil i se sportem, ale pro tuto oblast je lepší vytvořit samostatné ministerstvo.

 

 

 

 

 

Ondřej Štefl

Ministr životního prostředí:
Současný: Pavel DROBIL, no-name
Navržený: Lakšmí MITTAL, indický podnikatel v hutní výrobě,  mj. majitel firmy ArcelorMittal, považované za největší ocelářskou skupinu na světě. V Čechách v roce 2003 nejprve koupil Novou huť, dnes v ČR zaměstnává asi 9000 lidí. Upozornil na sebe byznysem s emisními povolenkami. Životní prostředí v ČR už  zaneřádil takovým způsobem, že by měl dostat šanci to napravit. On si jistě poradí.

 

 

 

 

 

 

 

 

Lakšmí Mittal

Ministr kultury:
Současný: Jiří BESSER, bývalý starosta Berouna, prakticky no-name
Navržený. Martin MICHAL, manažer a manžel ikony české pop-music Heleny Vondráčkové. Panečku, ten se vyzná a umí si poradit!

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Martin Michal

Ministr pro místní rozvoj:
Současný: Kamil JANKOVSKÝ, no-name
Navržený: Viktor KOŽENÝ, s proslaveným zakladatelem Hardvardských investičních fondů by místní rozvoj získal globálnější rozměr, USA, Irsko, Bahamy, Kazachstán atd., žádné teritorium mu není cizí. Prostě se vyzná.

 

 

 

 

 

 

 

 

Viktor Kožený

Ministr sportu:
Současný: tato funkce neexistuje, ale je jí třeba.
NAVRŽENÝ: Remigius MACHURA, dvojnásobný mistr Evropy ve vrhu koulí, chycený při dopingu v roce 1985. Letos měl pozitivní dopingový test i jeho syn, rovněž koulař. Machura jako jediný český sportovec, usvědčený z dopingu, přiznal užívání nedovolených podpůrných prostředků. Dodnes se netají názorem, že ve vrcholovém sportu nestojí otázka „kdo bere a kdo nebere“, protože berou všichni, jinak by nemohli být na špici. Otázka stojí jinak - „kdo bude a nebude chycen“. Bez pokrytectví označuje určité formy dopingu za prostředek k uchování zdraví ve smyslu regenerace pro extrémní sportovní výkony. Prostě se v tom také vyzná a aspoň nelže.

 

 

 

 

 

 

 

 

Remigius Machura

Ministr pro lidská práva:
Současný: tato funkce neexistuje.
Navržená: Klára SAMKOVÁ, známá advokátka, která mj. vyhrála 11 soudních sporů proti České republice u Evropského soudního dvora ve Štrasburku. Nyní hrozí, že vyhraje ve Štrasburku soud proti ČR jako zástupkyně Občanského sdružení majitelů domů (OSMD) kvůli regulovanému nájemnému. Jde zhruba o 110 miliard korun, což tento stát zruinuje. Když bude ministryní pro lidská práva, tak by nastal při zastupování OSMD v tomto sporu střet zájmů. Stát tím bude mít tu babu z krku.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Klára Samková

Očekávám další návrhy... Díky

Autor: Pavel Skramlík | pátek 12.11.2010 8:05 | karma článku: 18,81 | přečteno: 3132x
  • Další články autora

Pavel Skramlík

Golyšev a Labský, Gola klíče a loupež století

Otevřel jsem plechový kufřík při pořádání pozůstalosti svého bratra, který nedávno zemřel. Byla to sada nástrčkových GOLA klíčů. Představuje jednu z největších krádeží českého technického talentu a patentu. A není první.

11.8.2022 v 9:00 | Karma: 26,13 | Přečteno: 638x | Diskuse| Politika

Pavel Skramlík

Nezvládli jsme rozvoj morálky

Je dost skličující dospívat k myšlence, že naší nemladé generaci, včetně těch o něco mladších, stále s velkým potenciálem, dosud nejúspěšnější v lidské historii, se bude odcházet z toho světa hořce.

11.4.2022 v 8:00 | Karma: 16,22 | Přečteno: 435x | Diskuse| Politika

Pavel Skramlík

Prasečí mláto! To je disciplína evropského fotbalu proti Česku, jsme jako hadráři

Jsou tři stupně nejhloupejších řídících sborů v Evropě. Číslo 3 zaujímá česká vláda, č. 2 vedení EU a č. 1 disciplinární komise Evropské fotbalové unie (UEFA).

15.4.2021 v 8:00 | Karma: 26,16 | Přečteno: 566x | Diskuse| Politika

Pavel Skramlík

Jak vybírat do ministerských křesel lidi, kteří nebudou blbci

Zdá se mi celkem legrační, že Piráti a svým způsobem i Starostové (STAN) vybírají v konkurzních řízeních své nové budoucí ministry pro jednotlivé rezorty. Je to pečlivé a chvályhodné.

13.4.2021 v 8:30 | Karma: 19,42 | Přečteno: 789x | Diskuse| Politika

Pavel Skramlík

Zabil Petra Kellnera pád vrtulníku nebo záhadná střela?

Zaznamenal jsem nemálo textů o Petru Klellnerovi. Adoračních i deklasujících. Patřím mezi zastánce myšlenky, že odešel největší český mozek. A ještě hodně o něm uslyšíme.

9.4.2021 v 8:30 | Karma: 42,99 | Přečteno: 27769x | Diskuse| Politika
  • Nejčtenější

Studentky rozrušila přednáška psycholožky, tři dívky skončily v nemocnici

25. dubna 2024  12:40,  aktualizováno  14:38

Na kutnohorské střední škole zasahovali záchranáři kvůli skupině rozrušených studentek. Dívky...

Tři roky vězení. Soud Ferimu potvrdil trest za znásilnění, odvolání zamítl

22. dubna 2024,  aktualizováno  14:47

Městský soud v Praze potvrdil tříletý trest bývalému poslanci Dominiku Ferimu. Za znásilnění a...

Takhle se mě dotýkal jen gynekolog. Fanynky PSG si stěžují na obtěžování

21. dubna 2024  16:37

Mnoho žen si po úterním fotbalovém utkání mezi PSG a Barcelonou postěžovalo na obtěžování ze strany...

Školu neznaly, myly se v potoce. Živořící děti v Hluboké vysvobodili až strážníci

22. dubna 2024  10:27

Otřesný případ odhalili strážníci z Hluboké nad Vltavou na Českobudějovicku. Při jedné z kontrol...

Rusové hlásí průlom fronty. Ukrajinská minela jim přihrála klíčové město

24. dubna 2024  11:40,  aktualizováno  15:50

Premium Jako „den průlomů“ oslavují ruští vojenští blogeři pondělní události na doněcké frontě, kde se...

Přijel německý prezident Steinmeier. Setkal se s Pavlem, uctí oběti střelby

29. dubna 2024  6:03,  aktualizováno  14:55

Německý prezident Frank-Walter Steinmeier zahájil dvoudenní návštěvu Prahy. Na Pražském hradě ho...

Za výbuchy ve Vrběticích stojí Rusko. NCOZ kvůli nespolupráci kauzu odložila

29. dubna 2024  11:12,  aktualizováno  14:24

Kriminalisté z Národní centrály proti organizovanému zločinu (NCOZ) odložili případ výbuchů skladů...

Rušení signálu GPS může způsobit leteckou katastrofu, varuje Pobaltí

29. dubna 2024  14:24

Pobaltské země varovaly, že rušení signálu GPS, ze kterého je obviňováno Rusko, by mohlo způsobit...

Macron nabízí sdílení jaderných zbraní pro obranu EU, nechce být vazalem USA

29. dubna 2024  14:08

Důvěryhodná evropská obrana by měla jít nad rámec ochrany, kterou už poskytuje Severoatlantická...

  • Počet článků 148
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 2965x
Od roku 1970 jsem novinářem, zejména sportovním, ve velkých denících, časopisech a na TV Nova. Mými obory byly především fotbal, motorismus a atletika. Díky tomu jsem sjezdil celý svět. Nyní píšu hlavně knížky, u nichž jsem své jméno zaměnil v r. 2010 za pseudonym Felix Boom. Mám na kontě 26 knih, mj. romány Kiosek na pláži, Ježíš Kristus výtržník aneb Třetí zákon, Lepší svět, Plán umírání, také sbírku poezie, společenské studie a mj. oblíbenou Kuchařku osamělého muže. Mou poslední knihou je kontroverzní titul Špatný princip státu (s podtitulem Rozkradený ráj demokracie) o dějinách Česka od r. 1938. Knížky vydávám ve vydavatelství BLINKR, jsou k mání v běžné síti knihkupectví a e-shopů včetně mého vlastního www.blinkr-eshop.com. Rediguji nové knihy pro jiné vydavatele a administruji webové stránky. Blogování je moje hobby.