Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
JR

J27a30n 63R80á76ž

12. 12. 2019 19:41

Ve spojitosti s ostravským masakrem diskutovat o právu vlastnit, nosit a použít zbraň, mi nepřipadá vhodné. Jsem proti jakémukoliv omezování práva vlastnit a použít zbraň nad rámec našich, už tak dost přísných předpisů. Sám mám zbrojní průkaz a mám dvě zbraně, jednu pro sportovní využití a druhou pro případ nutné obrany, ale do nemocnice bych si zbraň nikdy nevzal. Izrael je země, kde bezpečnost obyvatel má zcela jiné parametry, než jsou u nás a tak zmínka o ozbrojeném Izraelci v čekárně,není moc košer.

Bojím se jenom pomyslet, že by bylo stejným standardem nosit neustále u sebe zbraň u nás, jako je tomu standardem v Izraeli. Tam zuří permanentní válka a k ohrožení životů tamních obyvatel dochází skoro denně, ale u nás je naštěstí mír a zbraň by měl mít civilista jen a pouze jako krajní prostředek obrany pro případ ohrožení majetku zdraví a života tam, kde je předpokládané riziko, že k tomuto ohrožení může dojít. A to nemocnice rozhodně není.

2 0
možnosti
PS

Máte pravdu, pane Ráži, je to skutečně hrozná představa, bohužel stejně tak děsná, jako že vás někdo může zastřelit v nemocniční čekárně. Paradoxně je malá pravděpodobnost, že by se to stalo v Izraeli, protože detekční rámy tam jsou i v nemocnicích, v podstatě v každé veřejné budově.

0 0
možnosti
Foto

Zase jeden chytrej:-). To je hrůza, co, že si policie dovolí dosud nemít křišťálovou kouli, aby mohla on-line znát identitu každého pachatele, a aby viděla v přímém přenosu kudy se pachatel právě pohybuje, co dělá a co udělá za pět minut...? Vy nevíte o práci policie absolutně nic, tím více máte hloupou potřebu se k její práci vyjadřovat.

1 3
možnosti
Foto

Umíte věcně argumentovat? Pán popsal situaci, tak jak byla. To jestli policie pochybila, nebo nepochybila se stejně nikdy nedozvíme, stejně jako se nedozvíme, zda šlo nebo nešlo takovému útoku účinně zabránit, nebo ho alespoň zmírnit.

Jednotné a plošné předpisy neumožňují hledat efektivní přístupy při ochraně lidí a jejich majetku. Nejspíše se dozvíme, že je třeba dávat víc peněz policii a zvýšit šmírování lidí pomocí kamer.

4 1
možnosti
JK

Zbraně každému novorozenci, do každé rodiny kulomet, minimálně! Takové vlastenectví je super, jen se z toho nesmí stát nacionalizmus, třeba rozdáním zbraní a určením kdo se má střílet. Něco tak fanatického, jako ozbrojené lidové milice už prosím nikdy. Švýcarsko není v EU a jakým zázrakem je EU k něčemu nutí to nechápu, vlastně oni EU a Kalousek můžou za všechno, tak to potom jo. Porovnání s Islandem, Izraelem je úplně mimo, bez debat. Právo v Anglosaských zemích je jiné než naše a zvyklosti také, takže to taky pokulhává a odvolávat se na politická hesla je taky mimo.

Zmáčknout spoušť umí každá trubka, ale zacházet se zbraní neumí dobře ani školení myslivci, aby u nás chodil po ulici každý druhý s vyboulenou kapsou, je smrtelný hazard, stačí psychopati co mají v ruce volant.

1 2
možnosti
BH

Každopádně je potřeba udělat zátah na překupníky zbraní s rozdáváním maximálních trestů za mimořádnou nebezpečnost. Následně zbraňová amnestie kdo dobrovolně odevzdá a ne jen neustále buzerovat legální držitele.

1 0
možnosti
Foto

A jak vysvětlíte, že v zemi s tak silným patriotismem, jako je USA, se tolik střílí?

0 1
možnosti
PS

Pane Faltýne, já to vysvětlovat nemusím, Spojené státy mají 31x vyšší počet obyvatel než Česko, což je potenciál 31x většího počtu magorů. Při tomto poměru Česko se 6 mrtvými v roce 2019 nad Spojenými státy vysoko vede.

1 2
možnosti
LJ

" Mačeta je delší než ruka"

"Puška je delší než mačeta"

Znáte název filmu, z něhož jsou tyto věty?

A tak mě napadá, že každý český vládce, který nechal lid ozbrojit na obhajobu jejich země, rodiny, majetku života.. byl veleben. Ať už Masaryk československými legionáři a Čechoslováky. Nebo Beneš při mobilizaci. Ale i Gottwald ozbrojením Lidových milicí LM a Sboru národní bezpečnosti SNB.

Každý vládce, který lid začal odzbrojovat začal být nevážen a později i nenáviděn.

Kdo věří, že lid ČR je schopno ubránit a ochránit 40 tisíc policistů v kancelářích a v autech, 6 tisíc vojáků ve zbrani a 20 tisíc v kancelářích je ... minimálně - naivní.

3 1
možnosti
JR

J11a78n 76R90á86ž

12. 12. 2019 19:43

Asi tak!R^

0 0
možnosti
JL

Nesouhlasím s ozbrojováním, pokud je hlavní a jedinou motivací strach. Zbraň u některých jedinců způsobuje falešnou jistotu, že si mohou troufnout na někoho na, kterého by si beze zbraně netroufli.

3 4
možnosti
Foto

A Vy nějaké takové jedince znáte? Znám hodně lidí, kteří mají legálně zbraň a to co tvrdíte, u nich nepozoruji.

5 1
možnosti
OU
Uživatel požádal o vymazání
10 1
možnosti
Foto

Tak ještě menší kriminalitu mají než my mají v Norsku a Švýcarsku kde je cizinců plno.Mame zde 300000 legálně ozbrojených občanů a kdo chce a splní stanovené podmínky může si zbraň opatřit.Kde vidíte problém?Takovým případům jako v Ostravě nebo předtím v Uherském Hradišti se dá těžko zabranit a to platí nejen u nás,ale i jinde a nemusí jít o střelnou zbraň...ta hysterie a nefér kritika policie je dost zbytečná.

14 3
možnosti
Foto

Ctnostná společnost je ozbrojená společnost. Tam kde jsou lidem kladeny legislativní překážky pro držení zbraní, tam bude klesat počet držitelů legálních zbraní a narůstat počet nelegálních držitelů zbraní. Každý člověk má právo pořídit si na svou obranu jakoukoliv zbraň.

8 5
možnosti
  • Počet článků 148
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 2965x
Od roku 1970 jsem novinářem, zejména sportovním, ve velkých denících, časopisech a na TV Nova. Mými obory byly především fotbal, motorismus a atletika. Díky tomu jsem sjezdil celý svět. Nyní píšu hlavně knížky, u nichž jsem své jméno zaměnil v r. 2010 za pseudonym Felix Boom. Mám na kontě 26 knih, mj. romány Kiosek na pláži, Ježíš Kristus výtržník aneb Třetí zákon, Lepší svět, Plán umírání, také sbírku poezie, společenské studie a mj. oblíbenou Kuchařku osamělého muže. Mou poslední knihou je kontroverzní titul Špatný princip státu (s podtitulem Rozkradený ráj demokracie) o dějinách Česka od r. 1938. Knížky vydávám ve vydavatelství BLINKR, jsou k mání v běžné síti knihkupectví a e-shopů včetně mého vlastního www.blinkr-eshop.com. Rediguji nové knihy pro jiné vydavatele a administruji webové stránky. Blogování je moje hobby.