Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
JT

J73i36r67i 80T83i55c29h98y

13. 11. 2019 17:41

Zajimave, skoda. ze jste si musel rypnout do prezidenta Benese.

0 0
možnosti
Foto

J29o90s14e37f 95B45á63r11t24a

13. 11. 2019 14:41

Není to tak dávno, co jsem četl článek, kde byla uvedena i jména agentů NKVD, kteří ho vyhodili z okna. Tak co se pořád řeší.

0 0
možnosti
MB

M30i92l30a83n 31B71í88l97e31k

13. 11. 2019 15:27

Řeší se to oprávněně, protože pokud se nepletu, onen článek vycházel ze vzpomínek jedné bývalé sovětské agentky (mezitím již zesnulé), které to zas kdysi vyprávěl jiný agent. Potvrdit/vyvrátit tuto verzi můžou...ruské archivy:-)

6 0
možnosti
Foto

přesně takR^R^...mám pocit, že jsem někde četla , jak tuším ruského surrealistu Daniila Charmse odvedli do vězení kdysi jen v trepkách,sebrali ho prostě tak, jak člověka překvapili... to se nečeká na převlečení... Jan Masaryk měl v sobě tíhu mocné gramáže osobnosti otce a jistý vzdor, ale noblesa se zkrátka dědí skoro stoprocentně tak bravurně, že až do svého skonání...děkuju za článek.R^ Pan prezident hledá to, co nemá. Ale neotvírá to, co by otevřít měl, plácá.li si játra rád o tom, co kdy kdo kdo jak.

6 0
možnosti
Foto

R^R^R^ Karma.

A poděkování.

2 0
možnosti
LB

Jsem na tom podobně, pane Skramlíku... co se týká historie naší země, ale i soustavného čtení...

Můj pohled na Jana Masaryka zásadním způsobem ovlivnily dvě knihy. Tou první byly Paměti Prokopa Drtiny, které napsal až na sklonku života. Myslím ale, že to byl samizdat a nevím, jestli u nás vyšly.

Tou druhou je Jan Masaryk - pravdivý příběh, jehož autoři Pavel Kosatík a historik Michal Kolář vycházeli z dosud neznámých archivních dokumentů.

Domnívám se, že Jan Masaryk byl rozporuplná osobnost...

4 0
možnosti
Foto

Knihu od Kosatíka jsem teď dočetl a tak, jak J. M. autoři popisují, bych sebevraždu nevylučoval. Myslím si, že když člověk dojde po dlouhých úvahách k rozhodnutí, ukončit sebevraždou život, jen těžko bude relativně tělesně zdravý jedinec v rozpoložení, ve kterém mu bude záležet, jak bude po smrti vypadat. Pokud by uvažoval rozumně, jak se píše, oblékl se do svátečního a střelil se do srdce, tak by sebevraždu, jako formu řešení svízelné situace, především zavrhnul. Komunistům se účast Jana Masaryka ve vládě náramně hodila a těžko uvěřit, že by ho zlikvidovali dřív, než mohl dát svou prací na MZV k tomu příčinu.

1 1
možnosti
Foto

Ale politická závěť tam byla, tzv. Dopis Stalinovi.

1 0
možnosti
MB

M62i16l13a70n 45B82í82l21e36k

13. 11. 2019 11:25

O tom se vedlo hodně sporů, k tomu máme i nové svědectví Vilibalda Hofmanna; ale i k této otázce by otevření ruských archivů pomohlo.

1 0
možnosti
Foto

Hezké, ale jak vysvětlíte, že Jan Zábrana si zapsal až na sklonku svého života zážitek ve svém deníku, že potkal Jana Masaryka v r. 1954 se psem na ranní procházce v Praze. Mně z toho vyplývá, že to nebylo tělo Jana Masaryka, které nám ukazují na různých fotografiích.

A propos, kam zmizel pes, kterého dostal Jan Masaryk tak měsíc před svým zmizením, o jehož existenci asi Zábrana nemohl nic vědět. Samozřejmě kdyby to byla sebevražda, tak by asi ten pes vyl u svého pána.

0 2
možnosti
PS

Pane Řezníku, zase ty vaše fantasmagorie...

3 0
možnosti
  • Počet článků 148
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 2965x
Od roku 1970 jsem novinářem, zejména sportovním, ve velkých denících, časopisech a na TV Nova. Mými obory byly především fotbal, motorismus a atletika. Díky tomu jsem sjezdil celý svět. Nyní píšu hlavně knížky, u nichž jsem své jméno zaměnil v r. 2010 za pseudonym Felix Boom. Mám na kontě 26 knih, mj. romány Kiosek na pláži, Ježíš Kristus výtržník aneb Třetí zákon, Lepší svět, Plán umírání, také sbírku poezie, společenské studie a mj. oblíbenou Kuchařku osamělého muže. Mou poslední knihou je kontroverzní titul Špatný princip státu (s podtitulem Rozkradený ráj demokracie) o dějinách Česka od r. 1938. Knížky vydávám ve vydavatelství BLINKR, jsou k mání v běžné síti knihkupectví a e-shopů včetně mého vlastního www.blinkr-eshop.com. Rediguji nové knihy pro jiné vydavatele a administruji webové stránky. Blogování je moje hobby.