Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

ad p. Tomáš Vodvářka: Máte samozřejmě ve všem pravdu, já jsem jen nechtěl jít do triviálností, je jasné, že mě zítra může porazit auto, i když budu zdravý jako řípa a budu také potřebovat solidaritu. O tom doplácení ve  třech základních typech špitálů by to ale bylo na debatu, stejně jako o té zlodějně, a to nejde jen o předražené přístroje. Můj akcent však míří na tu zodpovědnost za své zdraví každého z nás, což má i tu stránku z hlediska psychosomatické medicíny a podobných směrů (také slýchávám snad modernější pojem ceslotní medicína). Myslím, že podle toho "návodu" by byl svět zdravější a příjemnější.

1 0
možnosti
Foto

Již jsem psal, že se všemi body, jak je uvádíte ve svém blogu, naprostou souhlasím. Nicméně musím povzdechnout, že se dle nich řídí jen zlomek populace, drtivá většina chce své prášky, své pohodlí a zejména pasivitu při léčbě.

0 0
možnosti
Foto

Se všemi Vámi uvedenými body jako člověk od fochu souhlasím.

Nikoli s úvodem.

Zdravotnictví u nás je od doby Bismarcka založeno na solidaritě. Tedy všichni přispívají na všechny, nikoli na sebe. Z důvodu povinného zdravotního pojištění nelze prostě nasyslovat peníze na dobu, kdy to budu potřebovat.

I ten nejzdravější člověk si může zlomit komplikovaně končetinu s nákladnou péčí, i člověk, který dodržuje všechny Vámi uvedené zásady se může stát obětí autonehody s těžkými zdravotními následky.

Základní péče je placená ze zdravotního pojištění, není pravda, že se na nic doplácí /jen vzpomeňte na hysterii okolo 30,- Kč, jež byla předmětem volebního klání/. Nadstandardy u nás jsou jen v plenkách, doplácejí se na léky, které jsou prostě drahé a doplatky znamenají jen zlomek jejich ceny /běžná praxe kdekoliv ve světě/.

Máte pravdu v tom, že se ve zdravotnictví prošustrovalo neúměrné množství peněz za předražené přístroje / kupříkladu ostravský cyber knife k léčě rakoviny stál dvojnásobek ceny v Rakousku - o tom více ví současný ministr zdravotnictví, který v této kauze jako ředitel nemocnice hrál jednu ze stěžejních rolí/. Lékaři jsou pěšáci, nemají na cenové hladiny žádný vliv.

Pěkný večer.

2 0
možnosti

spousty vybornych rad, jak nespolehat na lekare. Treba kdyz si zlamete nohu.

0 1
možnosti

jaké mi doporučíte prášky na zlomenou nohu? Pardon, ona to vlastně není nemoc...:-)

0 0
možnosti

Redakční blogy

  • Redakční
               blog
  • Blog info
  • První pokus
  • Názory
               a komentáře

TIP REDAKCI & RSS