Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
ZK

Vážený pane. Vaši větu: "V Čechách dokonce vznikla úplně schizofrenní atmosféra" použiji (doufám že tímto s Vašim dovolením) v mé připravované publikaci: "Český masochismus", začínající prohlášením V.Havla: "V Čechách se všechno rozkecá", přes geniální výrok toho Pehe (Pche?): "V Čechách jsou špatní řidiči" až po prohlášení jedné dámy, že: "V Čechách taky ženám vadí francouzské implantáty" s odvoláním se na pravdivá slova jedné písničky: "Lepší je ta Moravanka, nežli české děvče".

0 0
možnosti
ŠB

Nič v zlom, ale prečo si všetci autori podobných fantazmagórií myslia, že Sulejmáni bol niekto, na kom závisela Iránska obrana? Bol to len JEDEN z mnohých veliteľov Islamských revolučných gárd, ktorý od roku 1998 velil zložke, ktorá bola určená na plnenie úloh v zahraničí a nemal nič spoločné s organizáciou armády ako píše autor v závere článku ( "Sulejmání byl možná jako zákulisní hráč "zástupných válek" mimo území Íránu geniální, ale v organizaci armády to byl babral.). Je úplne jdeno čo dokázal organizovať divíziu v obrane (aj keď faktom je, že úspešne velil divízii nie koľko rokov počas Iracko-Iránskej vojny, že bol úspešný svedčí napr. aj to, že nakoľko tá divízia nielenže prežila až do konca vojny, ale fungovala aj zhruba 20 rokov po vojne).

A pri hodnotení možností amerických síl proti Iránu - autor akosi zabúda že Irán nie sú teroristi z Islamského štátu bez možnosti protivzdušnej obrany, bez protilodných rakiet a bez prostriedkov REB.... Irán všetky tieto veci má a množstvo výrobcov zbraní na celom svete sa len trasie, aby tie zbrane niekto otestoval v boji proti najsilnejšej armáde sveta.... Pretože potom zistia či to, čo roky vyvíjali malo nejaký zmysel, alebo nie. A rovnako sú na tom aj americký výrobcovia.

0 0
možnosti
KK

Tak nějak se autor sám v úvodu charakterizoval a pak vyplodil fantasmagorii.

Má právo na svůj názor - jako nyní i já.

(nejsme on ani já odborníci - ale základem je vždy staré dobré "Cui bono"!)

Každopádně je dobře si připomenout, že dotyčný generál přiletěl běžnou linkou na jednání o příměří a na pozvání Iráckého prezidenta...zabiti byli s ním oba šeoféři a další členové doprovodu - ale cizí život sem, cizí život tam.....Následně vystresovaný trouba, chránící vojenskou základnu poblž letiště , sestřelil civilní ukrajinské letadlo v domění, že jde o další útok a opět zahynuli všichni...a těžko je to konec .Možná by stačilo ono známé : Dvakrát měř a jednou řež! Nebo příměří a případné urovnání konfliktů je špatně?

.

0 0
možnosti
Foto

Nejde o to, jak rychle bude Irán poražen, ale jak velkou nenávist to vyvolá vůči USA do budoucna v celém světě, zvláště tedy v tom islámském. Bojím se, bojím.

0 0
možnosti
MC

Přiletěla prskavka a pic, je po generálovi......................;-D;-D;-D

Pane Skramlík, děkuji za opravdu skvěle podaný rozbor současné situace a na pana prezidenta mám úplně stejný názor jako vy, snad jenom navíc tvrdím, že rychleji mluví než myslí a občas si plete prezidentský úřad se svou tv show "The Aprentice", se svým oblíbeným sloganem "You fired" (jsi vyloučen). Ještě jednou dík, nejen za dobře podaný rozbor, ale také dobrou a chvílemi i zábavnou formou u tak vážné věci.R^

1 0
možnosti
PS

Díky, pane Čapku, pochvala je s velkým potěšením přijata. Je to sladká odměna za tu dřinu, když jsem se při finální úpravě textu snažil z něj odbourat emoce.

1 0
možnosti
Foto

Prosté a jasné, co na tom kdo nechápe ? Karma !

1 0
možnosti

Saudi sice mozna toleruji izrael, ale taky podporuji teroristy v zapadnich zemich.

A nejak je mi vadi min general, ktery se omezoval na svuj region, nez nekdo, kdo pusobi i u nas.

1 1
možnosti

kde u nas myslim v nasi kulturni oblasti, ne v jen nasem state

0 1
možnosti
SB

Za mě dost značný nesouhlas s těmi pasážemi, kde píšete, že bychom se o to neměli zajímat a že máme svých starostí dost.

Ponechávám stranou, že to tady zdaleka není tak špatné, jak píšete, a že pokud člověk není rozmazlený a neskromný, tak s průměrnou životní úrovní v této zemi může být spokojen.

Ale i když to ponechám stranou, tak nevidím souvislost mezi našimi starostmi na straně jedné a zajímáním se o dění ve světě na straně druhé. O dění ve světě se může zajímat i ten, kdo má své vlastní problémy.

Ba dokonce to hodně často bývá v životě právě naopak, než jak vy píšete. Kdo skutečné problémy nemá, tak si nějaké vymyslí a třeba je utápí v alkoholu a zaměří se jen na sebe a o dění ve světě toho ví mnohem méně než ten, kdo chodí do práce a vychovává tři děti.

0 1
možnosti
PS

To je vyjádření hodné velkého filozofa!

0 1
možnosti
PS

Za mě karma R^

Ano je nutné se opět vrátit nahama na pevnou zem a řešit podstatné věci.

7 0
možnosti
Foto

Jejda zase někdo kdo udělal ze všech plamenně diskutujících hlupáky...... No karma, co jiného.

2 0
možnosti
  • Počet článků 148
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 2965x
Od roku 1970 jsem novinářem, zejména sportovním, ve velkých denících, časopisech a na TV Nova. Mými obory byly především fotbal, motorismus a atletika. Díky tomu jsem sjezdil celý svět. Nyní píšu hlavně knížky, u nichž jsem své jméno zaměnil v r. 2010 za pseudonym Felix Boom. Mám na kontě 26 knih, mj. romány Kiosek na pláži, Ježíš Kristus výtržník aneb Třetí zákon, Lepší svět, Plán umírání, také sbírku poezie, společenské studie a mj. oblíbenou Kuchařku osamělého muže. Mou poslední knihou je kontroverzní titul Špatný princip státu (s podtitulem Rozkradený ráj demokracie) o dějinách Česka od r. 1938. Knížky vydávám ve vydavatelství BLINKR, jsou k mání v běžné síti knihkupectví a e-shopů včetně mého vlastního www.blinkr-eshop.com. Rediguji nové knihy pro jiné vydavatele a administruji webové stránky. Blogování je moje hobby.