Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Rv Pane Skramlíku, bohužel, tentokrát s Vámi nemohu souhlasit - nějak jste se netrefil do podstaty SKUTEČNÝCH problémů posledních 30 let, které nás zavedly až k dnešní neuvěřitelně rozdělené společnosti. To nezpůsobil jenom MZ a AB, to způsobily - a ještě daleko více - všechny vlády, které se tu od roku 1990 vystřídaly. Nešlo jim vůbec o lidi, šlo jim jen a výhradně o jejich nenasytné kapsy.

To bychom si před 30 lety, kdy jsme na náměstích bojovali za demokracii a radovali se z konce jedné velmi nemilé a tristní epochy, nedokázali ani ve svých nejčernějších snech představit!

3 1
možnosti

Já vám docela rozumím.

0 0
možnosti
Foto

Až na ten začátek, jinak dost dobrý. R^:-)

0 0
možnosti
Foto

;-) Snahy o vyvolání nového celospolečenského orgazmu třicet let po přechodu jsou poněkud úsměvné. Tehdy přišla ta správná doba OVULACE pro ,,zapuštění spermií" k novému životu, Dnes však je doba, a nejen u nás, ale v celém(!) světě ,,poněkud jinde";-)

0 0
možnosti
Foto

J74i39r41i 95C20i58z

19. 11. 2019 11:25

Ve sve filosoficke eseji jste pominul jednu podstatnou vec, vazeny autore. Tou je dosavdni vedeni statu kontrolovane pouze dvema partajemi, ODS a CSSD. Hnuti ANO je u moci pouze posledni 2 roky po volbach. A samozrejme volici nezapomeli, co se za tech 28let udalo a kdo je personalne za vse zodpovedny. Je obrovsky rozdil mit zazemi v centrech (predevsim Praha a pak Brno) a zapasit s zivotnimi podminkami v okrajovych castech statu (byvale Sudety). Prave v techto castech lide vubec nechapou, co chtel "mitink" v Praze pri piete k udalostem 17.11.89 dokazat, je jim to naprosto jedno a nezabyvaji se tim. Uprimne receno, ani toto datum je nijak zvlast nezajima, v nedeli jdou si poslechnout kazani do kostela a pak resi bezne denni starosti. Byli by velmi radi, aby se nekdo jejich podminkami zabyval a zatim vidi, ze jen ANO pro ne neco udelalo. Predchozi vlady nikdy nic, proto taky mladi odtud mizi do center nebo do zapadni casti EU. Revoluce nebo revovulace, jak pisete, je jim naprosto ukradena, nic by jim nezlepsila. Zkuste prosim se jeste jednou zamyslet a doplnte svoji esej, aby byla srozumitelna pro vsechny.

1 0
možnosti

Kde berete ten stav občanské nespokojenosti? Ze svého okolí? Znám ty lidi taky.

Spousta z těch lidí by na tu demonstraci ani nešla, ale jsou to ti samí, kteří by nejeli na víkendový teambuilding, kde je pobíhání v maskáčích a hraní podivných společenských her uráží stejně jako pokřiky na pokyn hocha v hnědé košili. Jenže je to součástí korporátní kultury a oni by jinak v Praze nezaplatili nájem, v Pyšelích hypotéku nebo by se jen nemohli vytahovat svou pozicí. Pak tam bylo poměrně dost pražských důchodců, kteří čučí na ČT1 a ČT24. Znám jejich názory, mám je doma taky, zkuste s nimi polemizovat. Děda, pod pohrůžkou přepsaný sociální demokrat a komunista, který vystoupil v roce 1969, taky v roce 1989 povídal přesně to, co bylo v televizi.

Znám i jednu z těch revolucionářek z přesvědčení. Studuje scénografii loutkového divadla. Nevadí, tu uživíme.

Znám taky spoustu jiných lidí, i z Prahy. Jeli na chatu, někteří ale nejeli a řekli přesně to, co Miloš Zeman. Byli jsme tam tenkrát tak dnes už nikam chodit nemusíme. Byl jsem tam taky a navíc jsem chápal, co mi řekli před dvěma týdny kamarádi v Londýně. Stavěla se tam čtvrť Docklands. "Everybody is borrowing from everybody and nobody knows who will pay at the end." To je ten problém, který máme. Ne pár vřešťanů na pódiu a pár pisklounů na Národní třídě.

2 1
možnosti

Vůbec nechápu, co mi vlastně chcete sdělit.

1 0
možnosti
Foto

Pokud je občan demokratem, tak by měl výsledek demokratických voleb respektovat. Pokud je výtržníkem, může ve svobodné zemi protestovat. Neměl by však při tom nad hlavou držet heslo, že se bojí o demokracii. Tu svým chováním popírá. Ani, že se strachuje o svobodu. Díky ní demonstruje.

3 4
možnosti
Foto

Paní Blehová mi dala mínus. Pokládám ji za moudrou ženu, byť s jiným pohledem na svět. Ten mínus však projevem moudrosti není, protože to co píšu, je moudré.

0 2
možnosti

Redakční blogy

  • Redakční
               blog
  • Blog info
  • První pokus
  • Názory
               a komentáře

TIP REDAKCI & RSS