Diskuse

Jak lze chudé Česko vylidnit blahobytem Evropské unie...

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

Buďte v klidu. Život je jedno velké kyvadlo. Chvíli doleva a chvíli doprava. Naše generace a generace našich dětí, holt má ten výkyv doleva.

A krom toho platí, že každý má, co si zaslouží.

0 0
možnosti

Ono se to vychýlení doprava blíží - viz Trump, brexit a čekají se další. Levičáci ovšem křičí jako pominutí, protože si mysleli, že to mají navždy a ukázalo se, že ne. Zajímavé, že když v Rakousku zvítězil levicový van Bellen, žádné demonstrace pravičáků jako že to není jejich president, nejsou. Nebo to naše média neříkají. Je ticho.

0 0
možnosti
Foto

I46v58o 61P46a42t69t82a

24. 12. 2016 15:20

Pane Skramlíku, republika se vylidňuje dokonce dvojím způsobem. Přitom základ obou je v převzetí daňové a sociální legislativy EU Václavem Klausem v roce 1992 do našeho zákonodárství. Problém jste otevřel slovy, cituji: "Po odečtení daní a odvodů na sociální a zdravotní pojištění zbude Čechovi"; dodávám: ... pár korun a oči pro pláč. Pokud se podívám blíže nikoliv na jednotlivce, ale na české rodiny, tak je situace ještě horší ...protože uvedené zákonodárství převzaté z EU (zákony č. 586/1992 Sb., 589/1992 Sb., 48/1997 Sb.), okradlo rodiny o peníze dříve určené na výchovu dětí. Stalo se tak pomocí nadměrného zdanění rodičů. Jen v roce 2015 nadměrné zdanění rodin obohatilo státní pokladnu o 50 miliard korun a na druhé straně nás připravilo o 30 000 novorozenců.

0 0
možnosti

A43n93n73a 51V95e61s76e79l97á

21. 12. 2016 9:09

Tahle situace je vidět na příhraničních oblastech s Rakouskem a Německem. Je zde téměř nulová nezaměstnanost , lidé se sebrali a odešli pracovat k sousedům, bohužel zde utrácí i své peníze, takže se tyto regiony nijak závratně nerozvíjejí . Pracovníci úřadu práce skákají nadšením, že mají málo práce . Dojezdová vzdálenost k hranicím je až 50 km.

Na mnoha pracovištích slyšíte pouze češtinu, slovenštinu a polštinu . Češtinou se domluvíte i v těch nejluxusnějších lyžařských centrech v německy mluvících zemích .

Za 20tisíc rodinu neuživíte a na ubytovně přece nemůžeme bydlet všichni .

2 0
možnosti

Co je problém Česka?? Vyžeňme a měli jsem je vyhnat hned zkraje 90. let a to hezky daleko nebo je zařadit lépe mezi ručko-pracující, aby vychladli a procitli ze zatmění v noci a loupeží !!

Hezky popisujete. Ale jen a jen konstatování - musíme začít a vymetat komisionáty - výbory a spřažené komuny..... Bez toho se tahle země jen propadá!

1 0
možnosti

Tento styl chudaku je stylem Klause, ODS, TOP09... Zeman nic nenastartoval. Nebyt CSSD (volit kvuli vstricnosti k multikulti neminim), ktera tlacila na zvedani mezd, tak tady nejspis dodnes mame minimalni mzdu 2500Kc (nebo kolik to bylo za Klause) a pred nami je platove i Rumunsko.

3 0
možnosti

Za pana Klause tady nesmysl, zvaný minimální mzda nebyl.

A trocha ekonomie: jistě lze nařídit, aby platy byly dvojnásobné. Jen si můžete být jist, že do roka budou dvojnásobné i ceny. Již teď se projevuje rozhazovačnost páně Sobotkova (může ji realizovat jen na státních zaměstnancích): konečně je inflace přes jedno procento. Vliv peněz vyhazovaných ve mzdách se projeví výrazněji, než kroky ČNB.

0 0
možnosti

J83a72n 48P27a11v94e82l

20. 12. 2016 20:29

Jistě, úplně všichni zmizeli a v ČR jsme jen my dva Češi a zbytek jsou Ukrajinci a Vietnamci

Najít si v zahraničí kvalifikovanou práci není tak jednoduché a kdo tam jde, zjistí, že všude je chleba o dvou kůrkách. Jsou tam cizinci, ta řeč není až tak jednoduchá a pokud by tam chtěli bydlet, najednou by museli platit také náklady jako v dané zemi. Lidé jako Vy mají zlatá očička když vidí ty příjmy, ale už nevidí ty náklady na pronájem bytu či služby. Rozdíl v platech se nejvíce projeví když někdo vyjede na dovolenou do ciziny. Když mluvíme o normálním žití, ten rozdíl není tak velký.

Vámi popsaný problém samozřejmě existuje, ale popisujete granát jako atomovou bombu.

6 1
možnosti

Problémem je struktura naší ekonomiky, kdy lidi dlouhá léta tleskají montovnám všeho druhu. Ale na druhou stranu všechno je o lidech, kdokoli může kdykoli odejít jinam, o čemž je tento článek. Nedáte mi plat, který je v oboru obvyklý? Nemyslím v Česku, ale v EU. Tak sbohem, jinde mi ho dají. Nevolnictví skončilo, ale lidi se tak nechovají.

4 0
možnosti

No, ta jazyková bariéra není zanedbatelná, proto dost lidí, i dobrých odborníků neodešlo

0 0
možnosti
Foto

A59l13e50š 43M40e68r63t60a

20. 12. 2016 17:51

Základní problém související s odchodem pracovníků jsou naše nízké platy. Když ve Slovinsku mají při přibližně stejné ekonomické výkonosti dvojnásobné platy tak je něco u nás špatně.

6 0
možnosti

P38e59t97r 70B29ü86r34g27e31r

20. 12. 2016 17:12

Zásadní chyba je ve školství.

Ekonomice pomohou technicky vzdělaní lidé.

Univerzity nám chrlí sociální andragogy.

Ono vystudovat technickou školu je přitom větší dřina, než studium humanitního oboru - říkal už dávno pan ing. Nárožný.

Jenže technické vzdělání - přesto že je náročné, nemá ve společnosti odpovídající prestiž.

Jen některé německé firmy (jako třeba Bosch) mají zájem umístit v Čechách vývojová centra.

2 0
možnosti

Všiml jste si jedné "drobnosti"? Až na dvě výjimky jsou před námi státy "staré dobré západní Evropy" (přitom Estonsko prakticky na naší úrovny a za námi státy "sovětského bloku" (a Kypr s Maltou). Vy se domníváte, že je to náhoda?

Všiml jste si nedávné zprávy, že ve SRN mají "nové země" stále životní úroveň a HDP na necelých 80 % úrovně celé SNR (tedy - odhaduji - na 70 % průměru "starých spolkových zemí")?? Vy se domníváte, že je to náhoda?? Přitom východní země byly dotovány z rozpočtu SRN (jako méně výkonná části státu všude na světě) a podpořeny zvláštní solidární daní!!!

Ne, pane Skramlík. Není to současnými vládami (jakkoliv špatnými). Je to - ať se to líbí, nebo ne, ať se tomu chce věřit či nikoliv - stavem hospodářství po čtyřicetileté vládě všeholidu. Škrábeme se z toho svrabu - ovšem ty "západní" státy také rostou.

PS: Ty průměry ve všech zemích jsou "i se zápočtem platů top manažerů s několikamilionovými platy a bonusy ročně".

9 3
možnosti

Copak, pane Turečku? Co z uváděného není pravda? Nebo snad je jen čirá náhoda, že ve spodní části tabulky jsou prakticky výhradně státy, řízené býv. RVHP?? Opravdu?

0 2
možnosti