Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
V

vindalooo

26. 10. 2011 20:02
V dobe google translatoru

se domnivat, ze nelze cokoli precist bez znalosti jazyka je, jak jinak Krame, omezenost... ;-D

0 0
možnosti
VH

Stará kára

26. 10. 2011 10:48
No jo

Když je nutné mít v zákoně, že rodiče mají živit své děti, proč by tam neměla být i povinnost opačná?  Obě tyto povinnosti plynou samozřejmě z nejzákladnějším mravních zásad, na nichž stojí naše civilizace. Jenže v zákonech jsou naše mravní zásady popsány kvůli "nemravům". Tedy kvůli těm, kteří ani nezákladnější zásady nectí.

0 0
možnosti
B

b88

26. 10. 2011 13:01
Re: No jo

ani bych neřekla, už staří Římané považovali za nutné nějak rodinné vztahy ošetřit...bylo legální děti prodávát do otroctví nebo je "pronajímat" jiným domům jako služebné, aby si na sebe vydělaly...zároveň ale byla jasně daná pravidla pro dědictví, věna, vykoupení ze zmiňovaného otroctví, atp. Jinak s návrhem zákona nesouhlasím, ale zároveň souhlasím aby v zákoně zůstala povinnost rodičů živit své děti...beru to totiž tak, že to dítě se bránit nemůže, kdežto ten rodič má a) celej život aby děcko vychoval tak, aby se o něj postaralo, b) když vidí že to nepůjde, aby se snažil zajistit se sám. Tim neřikám že je správný, že se lidi o rodiče nestaraj, ale oni se rodiče často nestaraj o ty děti, je to tak fifty-fifty, nebo ještě víc v nesprospěch dětí. A ten rodič má prostě víc šancí situaci ovlvnit, pominu-li to, že on si může rozmyslet, jestli si děcko pořídí (popř. jestli si ho nechá když k tomu dojde neplánovaně), ale to dítě moc na vybranou nemá a nevybírá si ani ty rodiče...

0 0
možnosti
JN

Pepan11

26. 10. 2011 9:05
soucast divadla

Je to ciste divadlo, Bendovo divadlo. Ten zakon je odflaknutej, a obyc. obcany vetsinou poskodi. Benda to vi ale je na to zainteresovan ruznymi lobisty. A tyhle ty pitominky kolem jsou na vytvoreni iluze, jak ten bas*ard za nas bojuje.

0 0
možnosti
VH

Stará kára

26. 10. 2011 10:50
Re: soucast divadla

Kterej Benda v tom má prsty?

Vy jste zákon četl? Celý? Že víte, že je odfláknutý.

Které pasáže jsou odfláknuté (a jak se to projevuje) - děkuji za vysvětlení, Kára.

0 0
možnosti
SS

strycek-Joe s.r.o.

26. 10. 2011 9:02
Jde o promyšlený tah režimu, Skramlíku

uzákoní-li stát, že se děti musí starat o rodiče, pak jim bude moci postupně "vypnout" důchod - tím se ušetří na starých nemohoucích povalečích a zbyde více peněz pro ty skutečně tvrdě pracující politiky v dozorčích radách - jde o obhajobu pravicových konzervativních hodnot

0 0
možnosti
VH

Stará kára

26. 10. 2011 10:52
Re: Jde o promyšlený tah režimu, Skramlíku

Ano - ten důchod nebude tak vysoký, jako dnes. Ví se to 20 let a přiznaly to všechny dosavadní vlády.  Takže ano - i potřeba pomoci starým lidem je v tom zákonu vyjádřena.

Jen maličkost: mravný člověk se takové samozřejmosti nediví a nemůže ho tedy pobouřit ani její uzákonění.

0 0
možnosti
RH

richardhorak

26. 10. 2011 8:58
Blog ve finském jazyce! Kde?

0 0
možnosti
G

gunny

26. 10. 2011 8:57
ten zákon (jeho návrh) neznám,

ale z vašeho článku jsen nezískal pocit, že u vás je tomu jinak; v zásadě si umím představit něco (asi tedy zákon) co napraví podle mého názoru absurdní situaci, kdy má rodič vůči dětem mnoho povinností, a to i poté, co děcka dovrší 18 let, ale nemá žádná práva; klasicky - zákon nařizuje vyživovací povinnost vůči dospělému studentovi, a současně zákon nedává žádnou oporu pro rodiče dozvědět se např. školní výsledky; samozřejmě, lze mi oponovat tím, že vztahy v rodině nenapraví zákon; ovšem zde jsou zákony "pro děti", logicky proto mohou a měly by existovat zákony i pro "rodiče";

0 0
možnosti
AA

Saša

26. 10. 2011 8:54
Nemám to ve zvyku, ale musím zásadně prohlásit:

JSTE VŮL.

Přečtěte si laskavě, co je v zákoně o rodině napsáno dnes, a pak teprve kritisujte návhr pana Bendy na doplnění návrhu idiotsky mohutného občanského zákoníku, kterým má být mimo jiné i ten dnešní zákon o rodině zrušen.

Zejména Vám doporučuji § 31 odst. 4, § 35 a § 87.

0 0
možnosti
VH

Stará kára

26. 10. 2011 10:55
Re: Nemám to ve zvyku, ale musím zásadně prohlásit:

R^

0 0
možnosti
  • Počet článků 148
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 2965x
Od roku 1970 jsem novinářem, zejména sportovním, ve velkých denících, časopisech a na TV Nova. Mými obory byly především fotbal, motorismus a atletika. Díky tomu jsem sjezdil celý svět. Nyní píšu hlavně knížky, u nichž jsem své jméno zaměnil v r. 2010 za pseudonym Felix Boom. Mám na kontě 26 knih, mj. romány Kiosek na pláži, Ježíš Kristus výtržník aneb Třetí zákon, Lepší svět, Plán umírání, také sbírku poezie, společenské studie a mj. oblíbenou Kuchařku osamělého muže. Mou poslední knihou je kontroverzní titul Špatný princip státu (s podtitulem Rozkradený ráj demokracie) o dějinách Česka od r. 1938. Knížky vydávám ve vydavatelství BLINKR, jsou k mání v běžné síti knihkupectví a e-shopů včetně mého vlastního www.blinkr-eshop.com. Rediguji nové knihy pro jiné vydavatele a administruji webové stránky. Blogování je moje hobby.