Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
VN

janbauch

8. 8. 2009 22:29
Slávia

Pane Skramlík,

děkuji Vám za objektivní posouzení skutečnosti, že pouze K.Jarolím je plně odpovědný za stav  mužstva,  morálně volní vlastnosti, i za výběr svého realizačního týmu a podivné tahy  sestavou, i aroganci vůči kritice .Myslím, že trenérovi, kterého jsem  někdy obdivoval a někdy nerozuměl, stoupla do hlavy sláva a moc  a všichni už  nevidíme, že  Slávia není ve formě a pohodě už od konce podzimu 2008.Snad se KJ poučí, ale pochybují. Je  neomylný a genialní. A Vám děkuji za objektivní hodnocení, ale pozor na Rozoumky, budou Vám nadávat..

0 0
možnosti
PS

Pavel Skramlík

8. 8. 2009 23:57
Re: Slávia

Díky za příspěvek a názor, je vůči mému článku velmi pozitivní. Nejsem slávista, ale přiznám se, že když jsem to psal, tak se mi z toho chtělo brečet, jak je to smutné. Pro Slavii i celý český fotbal. Zaráží mě jen to, že ten příběh se odehrál uvnitř Karla Jarolíma a dopadl na celou Slavii. Kdyby se to odehrálo v  18letém koučovi středoškolského týmu na šampionátu gymnázií, tak se nedivím. Ale Karlovi (známe se dlouho) je 53 let a není to adolescent. Doufám, že má v sobě tu sílu to správně vyhodnotit. Pokud mu zbyla schopnost sebereflexe, tak to zvládne. Pokud jde o mě, tak na nadávky jsem zvyklý, stačí se podívat na některé příspěvky právě tady.

0 0
možnosti
Z

Zubr007

6. 8. 2009 15:08
Straka uspěšný trenér???

Když zaponem na hájení komického poskoka Straky, tak by se snad i dalo souhlasit. Sice Sherif není Moldavské mužstvo, ale zastupce podněsterské republiky, která je na tom co se týče finančního zázemí, urovně života diametrálně odlišně od Moldávie a ani ta není nejchudší částí evropy. Ale dobře je známě, že totálné nevzdělanost a neinformovanost dělá novináře.

Současný rozvrat ve Slavii byl popsán dobře a Karel Jarlím si o průser evidentně říkal. Bez pokory není uspěchu a dva tituli mu i ten zbytek pokory co měl ukradli. Bohužel. Náprava příjde pozdě.

Sparta se sesypala po zbytečném gólu do šatny. To se stát muže. na druhou stranu alespoň hrála fotbal.

Jinak se ukazuje, že i zbytkoví fotbalisti z J.A. nebo Afriky pokud se využijí správně týmy dokžou hodně zvednout. Ale naše soutěž a náš fotbal umírá na trenérech a mizerných nenáročných trenincích. Každý náš hráč ať jde komkoliv po přestupu okamžitě mluví o náročnosti treninků. To je strašidelné!

0 0
možnosti
A

andrew21

6. 8. 2009 15:15
Re: Straka uspěšný trenér???

no třeba Strakovo angažmá ve spartě považuju za úspěšný.V lize to bylo dobrý,v LM sice ne když se snažil hrát otevřeně,ale dalo se na to koukat,lepší prohrát o víc gólů,ale třeba nějakej i dát než hrát zaďoura a stejně prohrávt s 0 na kontě a třeba uhrát o remízu víc

0 0
možnosti
K

kenev

6. 8. 2009 15:00
To tak někdy bývá,

0 0
možnosti
K

kenev

6. 8. 2009 15:16
Re: To tak někdy bývá,

když nohy předběhnou rozum a pak hráč neví, čím vlastně hraje. Musí hrát nohama, řízených rozumem. Tím se náš fotbal kdysi proslavil. V tomto případě se nedostávalo jaksi ani jednoho. Čeho se dostávalo mnoho před odvetami, bylo nabubřelé sebevědomí a podcenění soupeře. Nechtěli si připustit, že nejsou pouze za úspěšnou polovinou, ale i za úspěšným koncem. Klubový fotbal jen dokazuje setrvačnost minulosti a stále více se ponižuje. Jedná se o dlouhodobý nešvar myšlení - výsledky se v nezměněné podobě trvale projevují.

Bohužel těžko říci, jestli to je dno konečné, anebo se bude kopat nadále pro jeho prohloubení.:-(R^

0 0
možnosti
OP

pan_Feroslav

6. 8. 2009 12:27
pěkný článek...

...by to byl, kdyby neobsahoval několik faktických chyb :-/

0 0
možnosti
Z

Zubr007

6. 8. 2009 15:11
Re: pěkný článek...

Tak s tím, že je novinář mimo realitu se prostě musí počítat jako s faktem. To je zakladní vstupní kriterim pro tuhle praci. Pokud možno nulové znlaosti a schopnost fakta přizpůsobit plánovanému viznění článku. Inteligence a případně všeobecný přehled jsou věci, které se s touhle prací v naších podmínkach vylučují. Bohužel!

0 0
možnosti
JN

honzajaka

6. 8. 2009 10:57
nechápu

proč se ČR snaží už víc než 70 let dostat do špičkového fotbalu, přitom je jasné, že na to nemá ani náhdou. Proč nezůstaneme na zemi a nehrajeme nějakou ligu na kterou máme

0 0
možnosti
RL

Limburger

6. 8. 2009 11:07
Re: nechápu

Snaží se úplně všichni, jen někteří uspějí. O tom je sport. A nakonec nejen sport... ;-) Co s tím máte za problém?

0 0
možnosti

vitvit

6. 8. 2009 10:46
čim huř tim lepe do budoucna

Problem je v celem českém fotbalu od repre po žáčky...

Proto na rozdíl od Vás doufam že Liberec a spol je napodobí a dopadnou stejně špatně. Stejně tak repre nesmí několikrát postoupit na ME a MS a nejlépe dostávat pravidelně bídu 5:0....

Pak se SNAD začne něco měnit a postupně zlepšovat a zase se dostaneme na vrchol. Současná setrvačnost, kdy fotbal žije z podstaty a zašlé slávy min let je zoufalá...

P.S: mého synovce - 7let ! -  nevzali ve škole na fotbal, protože po 20 min. trener prohlasil, že potřebují nutně body a on nemá talent a kazil by jim soutěž

0 0
možnosti
RL

Limburger

6. 8. 2009 10:19
Kvalitní článek, dobrá analýza...

..ostatně jako vždy, díky pane Skramlíku! R^ Měl bych ještě jeden dotaz. Když už jste tam včera byl a vše viděl, na rozdíl ode mne (viděl jsem až jen góly v TV zprávách), zajímal by mě Váš názor na to paradoxní slávistické "taktické střídání", které, jak jsem zjistil z internetových zdrojů, proběhlo v 89.minutě. Na trávník přišla skutečná anti-posila a jeden z hlavních viníků inkasovaného vyrovnávacího gólu. Dres č. 15, Libor Tafat.  Všimněte si, jak těsně před gólem promáchnul. Mohl finální přihrávku celkem pohodlně odvrátit. Posílat tak nezkušeného nováčka (snad podruhé v životě na hřišti za áčko Slavie) na poslední minuty do vypjatého boje - to asi lavička Slavie hodně prokoučovala, co myslíte? Ptám se také proto, že jsem nikde nezaznamenal podobný postřeh, ale z informací, které jsem získal, mi to tak připadá jednoznačné. Mějte se fajn! Zdraví RL :-)

0 0
možnosti
PS

Pavel Skramlík

6. 8. 2009 10:54
Re: Kvalitní článek, dobrá analýza...

Díky! Také si myslím, že to bylo prokoučované. Vysvětlení proč šel na hřiště Tafat bych viděl jenom v tom, že v závěru létal do vápna Slavie jeden centr za druhým a Tafat je vysoký, takže aby odvracel centry hlavou. Jinak si to vyložit neumím. Hezký den.

0 0
možnosti
RG

gasparru

6. 8. 2009 10:16
Z novinářů jako vy se mi chce zvracet

Před týdnem jste psal pochvalné ódy na Spartu a trenéra, sotva obě S vypadnou, tak si do nich kopnete. To kde ty mančafty  jsou , je z části vina uchylných novinářů, kteří po dvou zápasech píšou krizi a podobné hlody. Včera jsem také v Edenu byl a nevšiml jsem si rozdílu mezi umem fotbalistů obou mužstev, dokonce bych řekl, že nejlepším hráčem utkání byl Suvorov ze Šerifu, paradoxně dal Šerif gól, až po jeho vystřídání. Kdyby jste nezíral a fandil, třeba by to dopadlo jinak. Možná, že Moldavie je nejchudší zemí v Evropě, ale Šerif je bohatý klub s naprosto neporovnatelným zázemím, oproti všem našim klubům, stačí si kliknout na jejich web a musíte sám uznat, že podobné kluby budou prostě v Evropě hrát důstojnější roli, než jsme si ochotni připustit.

0 0
možnosti
W

wencap

6. 8. 2009 10:41
Re: Z novinářů jako vy se mi chce zvracet

Hmmm, takže novináři zčásti můžou za mizerné výkony fotbalistů. Zajímavý názor. To pak fotbalisti asi mohou za mizerné články v novinách a sousedovic kočka může asi za to, že se můj pes včera poblil.

Pochvalné ódy na Spartu byly před týdnem v pořádku. Hrála skvěle. Za týden zápas totálně nezvládla, takže je kritika na místě. S článkem naprosto souhlasím.

0 0
možnosti
JJ

jandoule

6. 8. 2009 9:49
je to bohužel

napsáno naprosto přesně:-/

0 0
možnosti
TO

HodnejSpartan

6. 8. 2009 9:40
posily na přání trenérů

Myslím, že jste trefil hřebíček na hlavičku hlavně v té pasáži, že Jarolím dostal prakticky všechny posily, na které si ukázal. Podle mě je to špatně. Vždyť ten pán obměňuje sestavu Slavie minimálně z poloviny prakticky každý půlrok. Jak se pak ti hráči mají sehrát a vědět o sobě na hřišti? Něco podobného se dělo ještě nedávno ve Spartě, když do ní přišel pan Křetínský a J&T jako majitelé. Pan Straka dostal prakticky všechny posily, na které si ukázal. To samé jeho nástupci, pan Hřebík a pan Griga...

Dneska to ve Spartě už taky vypadá jinak, protože nejsou na posily peníze a ten kádr se obměňuje minimálně (přišli vesměs hráči na hostování, ale žádný se neprosadil do základu). Ale dřív to ve Spartě ještě pod Košťálem a Peltou fungovalo tak, že Pelta krotil přání sparťanských trenérů, pokud jde o posily, a Sparta měla mnohem větší úspěch. Ať si každý o Peltovi říká co chce, tohle mu šlo... Trenér by nikdy neměl mít úplnou volnost, pokud není zároveň sportovním manažerem.

0 0
možnosti
  • Počet článků 148
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 2965x
Od roku 1970 jsem novinářem, zejména sportovním, ve velkých denících, časopisech a na TV Nova. Mými obory byly především fotbal, motorismus a atletika. Díky tomu jsem sjezdil celý svět. Nyní píšu hlavně knížky, u nichž jsem své jméno zaměnil v r. 2010 za pseudonym Felix Boom. Mám na kontě 26 knih, mj. romány Kiosek na pláži, Ježíš Kristus výtržník aneb Třetí zákon, Lepší svět, Plán umírání, také sbírku poezie, společenské studie a mj. oblíbenou Kuchařku osamělého muže. Mou poslední knihou je kontroverzní titul Špatný princip státu (s podtitulem Rozkradený ráj demokracie) o dějinách Česka od r. 1938. Knížky vydávám ve vydavatelství BLINKR, jsou k mání v běžné síti knihkupectví a e-shopů včetně mého vlastního www.blinkr-eshop.com. Rediguji nové knihy pro jiné vydavatele a administruji webové stránky. Blogování je moje hobby.