Premium

Získejte všechny články
jen za 89 Kč/měsíc

Všechno zakázat! Poker, mariáš, kouření, pak alkohol, topení uhlím, ježdění auty, smích...

Vláda by měla při své nejbližší rekonstrukci vytvořit novou funkci ministra pro zákazy. Je to tak rozsáhlá agenda, že by měl být současně vicepremiérem. Ve sněmovně by se měl vytvořit nový výbor. Takzvaný Zakazovací.

S mnoha podvýbory. A stejný i v senátu. Navrhnu strukturu.

Ty výbory se svými podvýbory by musely být tak početné, že by v nich našli uplatnění všichni poslanci i senátoři napříč politickým spektrem. S příslušnými příplatky k základním ústavním platům. Zakázat demokraticky všechno, co škodí občanům této země a blahu tohoto státu, představuje obrovský objem práce. A ministerstvo pro zákazy bude potřebovat opravdu velkou budovu. Nejlépe rovnou skoro celý Hrad. Miloše Zemana s jeho partou, nazývanou Kancelář prezidenta republiky, by mohl vzít pan kardinál Dominik Duka do podnájmu v Arcibiskupském paláci na Hradčanském náměstí u brány 1. nádvoří.

Tato země má tolik jiných problémů – například jedny z nejnižších příjmů obyvatel v celé Evropské unii, Česko se pohybuje ve třetí desítce z 28 zemí EU – ale pupkem českého břicha jsou zákony o plošném zákazu kouření v restauracích a o elektronické evidenci tržeb. Připadá mi to jako hra na blbečky. Jsou to dva zákony, které nic neřeší, kromě ministra financí nikoho nenadchnou, a jedině spoustu lidí nase**u.

Ale bitva je to urputná!

ZAČALO TO POKEREM

Hrával jsem kdysi poker jako student na koleji. Nyní jsem si chodil jednou dvakrát do roka zahrát do jedné herny na Smíchov. Už nemůžu. Poker je tam zakázaný jako hazardní hra. Spadl do stejné kategorie jako elektronické výherní automaty a manuální „jednorucí banditové“ (jejich omezení celkem chápu, to je veřejný podvod). Přitom poker je noblesní společenská hra jako třeba bridž nebo whist, i když se hraje o peníze. Proč ne? O peníze se hraje Sazka, Sportka, Eurojackpot, kursové sázení, ruleta atd., hraje se mariáš, voko bere, prší. Když se zakáže poker, tak je třeba zakázat všechno… Určitě to všechno strašně škodí občanům České republiky. A já to myslím fakt upřímně...

DO KOUŘENÍ SI KECAT NEDÁME

To kouření v hospodách… Kritizuji z nepevné pozice, jsa sám kuřákem. Kouření určitě škodí nekuřákům. Neškodí kuřákům. Je to třetina obyvatel. Nebudu chodit už do své hospody, kde si nebudu moci dát ke svému pivu kromě tlačenky a kafe i cigáro. Že tržba za mě té hospodě chybět nebude? Ale bude. Bylo to tak tisíc týdně. Protože si koupím lahváče a plecháče domů, láhev kořalky, klobásy, tláču, posílím tržby supermarketů, pozvu kamarády a budeme se spolu dívat na fotbal, hulit a popíjet. Přece nebudeme přerušovat naše tlachání o fotbale, ženských a autech kouřením před hospodou jako v Německu, Itálii, Francii atd., kde můžeme nastydnout. Doma zapálíme svíčky, budeme větrat, použijeme air-spreje, nikoho nebudeme obtěžovat a bude nám dobře. Když to vydrží manželka, tak se nic neděje. Má moje kamarády ráda, jsou to dobří frajeři.

V EU máme demokracie plnou hubu. Česká demokracie nám chce přikázat, že hospody budou jen nekuřácké. Dosud jsem si myslel, že demokracie spíš věci povoluje než přikazuje (nemíním rasismus, náboženskou nesnášenlivost atd.). Nedovolí, aby si podnikatel zvolil, jestli jeho hospoda bude nekuřácká, kuřácká, nebo rozdělená na dvě „atmosférické zóny“. Pro malé vesnice, kde je hospoda jen jedna, to bude likvidační. Že hospody, restaurace, kavárny, vinárny a podobná zařízení mají lepší tržby od chvíle, kdy bylo zakázáno kouření, vyšší tržby? Tak ať si je mají. Budou nižší o moje útraty. "Jen" omezují svůj zisk a mou svobodu, takže vlastně o nic nejde...

Moje hospoda na Vinohradech je rozdělená na kuřáckou (podstatně větší) a nekuřáckou (viditelně menší). Majitel chce z hospody udělat soukromý klub, neboť tuší, že vývoj nebude dobrý. Zachová nekuřáckou sekci. Už jsem zapsaný jako člen do kuřácké sekce. Hrají tam týdně dvě až tři kapely. Skvělé. Ve spektru od bluegrassu přes country a folk až po jazz, který chodí hrát filharmonici. Nekuřáci to v klidu přežijí, protože klimatizace je celkem dobrá.

A to jsme jen u karet a kouření, ještě jsme se nedostali k energetice, tovární výrobě, dopravě atd.

NÁVRH 11 DEPARTMENTŮ

Má-li být tato česká demokracie konzistentní, tak by měla zakázat všechno, co škodí občanům České republiky bez ohledu na to, co jim prospívá a baví je.

Navrhuji vytvoření těchto výborů a podvýborů ve Sněmovně i v Senátu a oddělení na ministerstvu pro zákazy (dle označení zadání):

1/ Zákaz kouření v restauracích, při společenských příležitostech i doma v soukromí. Veřejné i soukromé kouření je větším jedem české demokracie než korupce, protože je nejvíc vidět, je snazší proti němu bojovat a dosáhnout viditelného výsledku. Kouření ústavních činitelů nespadá do kompetence úřadu.

2/ Zákaz mariáše, prší, voko bere a dalších lidově rozšířených her, whistu, bridže a dalších her ze zahraničí. I v soukromí. Tyto hry, i když jsou zlidovělé, se musí podřídit nastavenému trendu zákazu pokeru. Dlouhodobě škodí charakteru českého občana, i když je má rád. Zkus si zahrát v hospodě žolíky, hajzle. A radši to nezkoušej ani doma. Ale na internetu si ho zahrát můžeš. Legislativa se však furt vyvíjí. Český občan může mít rád jen to, co mu povolí tento department.

3/ Zákaz rulety, blackjacku, plátýnka, tety, Sazky, Sportky, Eurojackpotu, Euromilionu a dalších hazardních her. I v soukromí. Zejména hry, při nichž se ukládají peníze do krabic od bot, ohrožují demokracii. Veřejně vyplácené výhry ve veřejně schválených hrách, které pořádají Sazky Tipsport, Fortuna a další společnosti, ji naopak podporují, jsou povoleny a vítány, nenařídí-li to zákon v budoucnosti jinak.

4/ Zákaz alkoholu v restauračních zařízeních, neboť alkohol neprospívá zdraví a nesmí narušovat demokratické vědomí uvědomělého občana. Ochlasta narušuje integritu občanů-abstinentů, zejména v rodině. Alkoholismus ústavních činitelů je povolen. Omezení prodeje a užívání alkoholu bude mít konečný cíl v nařízení prohibice veřejné i soukromé, neboť liberální politika ve výrobě alkoholu a jeho distribuci a užívání už zmařila spoustu životů. Stejně jako silniční doprava. Nebude se týkat ústavních činitelů, kteří pijí ověřené značkové lihoviny.

5/ Zákaz provozu chemických, farmaceutických, průmyslových, energetických a zemědělských podniků, které zvyšují nebezpečnost ovzduší v České republice a škodí jejím občanům. Více než kouření. Topení uhlím a dřevem je povoleno, pokud nebude shledáno jako zakázané v rozporu se zájmy výrobců a distributorů plynu a elektřiny, stejně jako výroba elektřiny z alternativních zdrojů, nařízená nenáviděnou EU, která do Čech pere miliardy. Návrat k výrobě elektřiny třením ebonitových tyčí bude státem podporován do té doby, dokud nebude shledán jen za pedagogickou pomůcku v hodinách fyziky na základní škole. Do té doby je však úřad pověřen zajištěním dotace ze zdrojů EU na nákup liščích ohonů.

6/ Zákaz provozu automobilů všech typů na fosilní paliva, neboť zplodiny benzínu, nafty a LPG jsou hrozbou pro občany České republiky a nejvíce zvyšují produkci skleníkových plynů, které přispívají ke škodlivosti životního klimatu a globálnímu oteplování. Jelikož je dosažení cíle nereálné, stejně jako u zákazu kouření či hazardních karetních her, zaměří se department na důslednou nepodporu elektromobilů a vodíkových aut, neboť je to prt kšeft. Tím pádem se stane hlavní náplní odboru neprotivení se pěší dopravě, pokud její účastníci nebudou příliš flusat na vozovku a narušovat živičný povrch.

7/ Zákaz smíchu nad výroky českých politiků, zejména exponentů vládnoucí koalice. Povolen je pouze nehlasný úsměv, zakrytý rukou. Bude-li to pravá ruka, může to být posuzováno jako pravičácký extrémismus. Zakrytí levou rukou bude považováno za provokaci vůči demokratickému systému a bude symbolem extrémismu levicového. Pokerový obličej bude vyhodnocen jako chladná ignorance a odsouzeníhodná neangažovanost vůči hodnotám demokracie, dosažených tímto systémem, jehož činorodá životaschopnost vedla k vytvoření tohoto úřadu.

8/ Zákaz nesouhlasných projevů vůči extrémismu, xenofobii, náboženské nesnášenlivosti a porušování lidských práv, neboť jejich exponenti jsou spojenci prezidenta ČR Miloše Zemana a nikdo neví, jak se situace vyvine. Hlavními poradci pro tuto oblast jsou Ruský medvěd, Meč islámského džihádu a Čínský drak.

9/ Zákaz ironizování projevů prezidentského mluvčího Jiřího Ovčáčka, jehož duše a tělo jsou oddány prezidentovi. Jeho fejkové profily na sociálních sítích a výroky jsou povoleny kvůli potřebě účinného matení politických protivníků.

10/ Department blbosti veřejného života je legitimní agenda tohoto úřadu, pokud je flagrantní blbost tohoto ministerstva povolena, neurčí-li tento úřad jinak v případě, že převyšuje rámec příběhů Dobrého vojáka Švejka.

11/ Oddělení demokracie je nadřízeno BIS, vládě, sněmovně, senátu a Ústavnímu soudu ČR, dokud se zase nezačne cinkat klíčema. V takovém případě může úřad zrušit všechna svá rozhodnutí, přejmenovat se na ministerstvo demokracie, vydat závazné pokyny vládě, příslušným výborům sněmovny a parlamentu, a vydat povolení, aby někdo dostal konečně po hubě.

Autor: Pavel Skramlík | středa 16.12.2015 8:00 | karma článku: 36,91 | přečteno: 1604x
  • Další články autora

Pavel Skramlík

Golyšev a Labský, Gola klíče a loupež století

Otevřel jsem plechový kufřík při pořádání pozůstalosti svého bratra, který nedávno zemřel. Byla to sada nástrčkových GOLA klíčů. Představuje jednu z největších krádeží českého technického talentu a patentu. A není první.

11.8.2022 v 9:00 | Karma: 26,13 | Přečteno: 637x | Diskuse| Politika

Pavel Skramlík

Nezvládli jsme rozvoj morálky

Je dost skličující dospívat k myšlence, že naší nemladé generaci, včetně těch o něco mladších, stále s velkým potenciálem, dosud nejúspěšnější v lidské historii, se bude odcházet z toho světa hořce.

11.4.2022 v 8:00 | Karma: 16,22 | Přečteno: 435x | Diskuse| Politika

Pavel Skramlík

Prasečí mláto! To je disciplína evropského fotbalu proti Česku, jsme jako hadráři

Jsou tři stupně nejhloupejších řídících sborů v Evropě. Číslo 3 zaujímá česká vláda, č. 2 vedení EU a č. 1 disciplinární komise Evropské fotbalové unie (UEFA).

15.4.2021 v 8:00 | Karma: 26,16 | Přečteno: 566x | Diskuse| Politika

Pavel Skramlík

Jak vybírat do ministerských křesel lidi, kteří nebudou blbci

Zdá se mi celkem legrační, že Piráti a svým způsobem i Starostové (STAN) vybírají v konkurzních řízeních své nové budoucí ministry pro jednotlivé rezorty. Je to pečlivé a chvályhodné.

13.4.2021 v 8:30 | Karma: 19,42 | Přečteno: 789x | Diskuse| Politika

Pavel Skramlík

Zabil Petra Kellnera pád vrtulníku nebo záhadná střela?

Zaznamenal jsem nemálo textů o Petru Klellnerovi. Adoračních i deklasujících. Patřím mezi zastánce myšlenky, že odešel největší český mozek. A ještě hodně o něm uslyšíme.

9.4.2021 v 8:30 | Karma: 42,99 | Přečteno: 27769x | Diskuse| Politika

Pavel Skramlík

Petr Kellner byl největším hráčem českého hřiště

Odvážit se veřejně popsat, co znamenal šestapadesátiletý český podnikatel Petr Kellner, jenž v neděli zahynul ve zříceném vrtulníku na Aljašce, pro českou ekonomiku, politické zákulisí a celkové společenské klima, je velká výzva.

30.3.2021 v 15:03 | Karma: 37,96 | Přečteno: 3716x | Diskuse| Politika

Pavel Skramlík

Gerrard je vynálezcem fotbalu, který se hraje na žluč

Asi to na první pohled tak nevypadá. Ale zápas odvety osmifinále fotbalové Evropské ligy Glasgow Rangers – Slavia Praha (0:2) zřejmě vstoupí do dějin jako „hi-tech“ nejpopulárnějšího světového sportu.

20.3.2021 v 8:21 | Karma: 47,86 | Přečteno: 15027x | Diskuse| Politika

Pavel Skramlík

Nezajímavý blog k biologické válce o přežití

Můj předvánoční blog nebude moudrý. Nebude chytrý. Patrně nezajímavý, třeba i zaslouženě nečtený. Rok 2020 si zaslouží, aby krátký byl. Nebude dávat naději. Stát a jeho občané jsou v biologické válce s pandemickým nepřítelem.

21.12.2020 v 8:59 | Karma: 18,55 | Přečteno: 495x | Diskuse| Politika

Pavel Skramlík

Dunning-Krugerův efekt hlupáků po česku

Všechny vážné společenské kolize, nechť už jsou vyvolány válkami, pandemiemi, konflikty společenských hodnot, ekonomickými krizemi či ekologickými hrozbami a podobně, jsou vlastně objevné. Provází je tzv. Dunnig-Krugerův efekt.

11.12.2020 v 8:30 | Karma: 27,76 | Přečteno: 1169x | Diskuse| Společnost

Pavel Skramlík

Nesnesitelná tíže bytí Milana Kundery

Nechal jsem si pár dnů odstup, než jsem se odvážil napsat tento blog na účet biografické knihy autora Jana Nováka s titulem KUNDERA Český život i doba. Ovládl mne díky ní hluboký smutek neútěšnosti „nesnesitelné lehkosti bytí."

9.7.2020 v 7:40 | Karma: 36,03 | Přečteno: 3953x | Diskuse| Společnost

Pavel Skramlík

Muž, který stvořil monstrum jménem Hitler: Dietrich Eckart

Máme plné hlavy koronavirové apokalypsy a velmi toužíme co nejdříve opět žít normálně beze strachu. Mám na to samoléčbu, že žiju jako dřív a pořád vnímám věci stejně jako předtím. Historii, současnost, hlavně antropologicky.

26.3.2020 v 8:00 | Karma: 14,22 | Přečteno: 707x | Diskuse| Politika

Pavel Skramlík

Koronavirus v nás: od buněčného fašismu k lidskému zlu. Show a la Česko hledá SuperStar

Český koronavirus, resp. české prostředí tohoto chřipkového nemocnění, je vlastně co? Zatím jako pohřeb bez nebožtíků, avšak koncipovaný jako show Česko hledá SuperStar. Denně online. Před kamerami televizí je každý den nával.

13.3.2020 v 8:30 | Karma: 13,38 | Přečteno: 454x | Diskuse| Politika

Pavel Skramlík

Hippies a pravidla politické korektnosti

Rovnal jsem trochu knihovnu a vzal jsem do ruky obrazovou knihu o Rolling Stones, kterou jsem v roce 2017 redigoval. Napadlo mne srovnání 60. a 70. let, co znamenaly pro lidi, ve srovnání s lety 2000 až 2020.

6.2.2020 v 9:33 | Karma: 21,45 | Přečteno: 549x | Diskuse| Občanské aktivity

Pavel Skramlík

Krym po šesti letech... Česko by mělo hledat novou šanci!

Vyznávám blogy založené na faktech a dobrém analytickém úsudku. Nikoliv na pindech o pocitech a dohadech. Teď je to Krym, od jehož anexe Ruskem na úkor Ukrajiny uběhne zakrátko šest let.

30.1.2020 v 8:00 | Karma: 20,73 | Přečteno: 1069x | Diskuse| Politika

Pavel Skramlík

KLI-KLI: norská admirálka, klimatická krize a klimakterium

Klimatická krize, klimakterium a jmenování norské viceadmirálky do Vojenského výboru NATO jsou na první pohled nesouvisející témata. Myslím si něco jiného.

19.1.2020 v 10:59 | Karma: 32,10 | Přečteno: 985x | Diskuse| Politika

Pavel Skramlík

Smekám před noblesou zedníka Gruntoráda vůči prof. Válkové

Byl jsem nečekaně příjemně – byť to zní paradoxně – překvapen průběhem nové společensko-politické kauzy, týkající se kandidatury Heleny Válkové na post ombudsmanky po paní Šabatové.

11.1.2020 v 11:19 | Karma: 48,02 | Přečteno: 18473x | Diskuse| Politika

Pavel Skramlík

Stav českého myšlení, blbec Trump aneb jak skončí případná válka Íránu s USA

Když byl íránský generál Kásim Sulejmání zabit 3. ledna u letiště v Bagdádu raketou z amerického dronu, připadlo mi vhodnější využít svého práva častěji mlčet a nepronášet své veřejné soudy na rozdíl od dřívějška.

8.1.2020 v 9:00 | Karma: 44,28 | Přečteno: 8835x | Diskuse| Politika

Pavel Skramlík

Mrazivá dokonalost ostravského masakru vybízí: zvyšme šance lidí se bránit

Po úterním útoku na neozbrojené lidi v ostravské nemocnici jsem den krotil svou nutkavost něco říct. Nechal jsem plynout emoce, názory, informace, bylo to poučné. Myslím si teď: dejme normálním lidem větší šanci se bránit.

11.12.2019 v 21:08 | Karma: 35,32 | Přečteno: 1184x | Diskuse| Politika

Pavel Skramlík

Zrádce Beneš a hrdina Mannerheim: rozdíloví hráči národních dějin

Nejen Češi (a s nimi i Slováci) si letos připomínají velká výročí, související s činy politiků. Patří mezi ně i Finové, byť české a finské dějiny mají zdánlivě málo společného.

3.12.2019 v 9:00 | Karma: 28,98 | Přečteno: 975x | Diskuse| Politika

Pavel Skramlík

Šéf KSČM Filip propásl šanci slušně mlčet

Euforický oder oslav 30. výročí 17. listopadu 1989, ovanutí svobodou a demokracií, ještě ani nedozněl. Ale už se do něj zase vetřel komunistický puch bagatelizace úcty k obětem, které touhu po svobodě fyzicky nepřežily.

27.11.2019 v 10:09 | Karma: 26,10 | Přečteno: 608x | Diskuse| Politika
  • Počet článků 148
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 2965x
Od roku 1970 jsem novinářem, zejména sportovním, ve velkých denících, časopisech a na TV Nova. Mými obory byly především fotbal, motorismus a atletika. Díky tomu jsem sjezdil celý svět. Nyní píšu hlavně knížky, u nichž jsem své jméno zaměnil v r. 2010 za pseudonym Felix Boom. Mám na kontě 26 knih, mj. romány Kiosek na pláži, Ježíš Kristus výtržník aneb Třetí zákon, Lepší svět, Plán umírání, také sbírku poezie, společenské studie a mj. oblíbenou Kuchařku osamělého muže. Mou poslední knihou je kontroverzní titul Špatný princip státu (s podtitulem Rozkradený ráj demokracie) o dějinách Česka od r. 1938. Knížky vydávám ve vydavatelství BLINKR, jsou k mání v běžné síti knihkupectví a e-shopů včetně mého vlastního www.blinkr-eshop.com. Rediguji nové knihy pro jiné vydavatele a administruji webové stránky. Blogování je moje hobby.