Internet jako nástroj výchovy k zákeřnosti míří ke komunismu

28. 11. 2011 8:00:00
Před časem jsem tu napsal příspěvek pod názvem Internet jako nástroj výchovy ke zbabělosti (http://skramlik.blog.idnes.cz/clanok.asp?cl=88618). Musím se nyní opravit. Internet není pouze hlasatelem svobody slova a názorů a je vzhledem k přípustné anonymitě nástrojem výchovy ke zbabělosti, ale je i nástrojem a návodem výchovy k zákeřnosti.

Blogerská komunita na blog.idnes.cz je naštěstí tím lepším a slušnějším, co tento internetový svět přináší, neboť i zbabělci a podvraťáci respektují autoritu tohoto malého "idnesového" vesmíru a neodvažují se jít do otevřené konfrontace, pouze se "vyštěkávají" v diskusích. Proto tu ještě jsem. Na respektovaných blozích se prezentují lidé, kteří se nebojí nastavit své pravé jméno a skutečnou tvář společně se svými názory a velkoryse snesou protichůdná stanoviska lidí pod nicky a bez tváře.

Jenže pořád jde o veřejnou diskusi. Přestává však sranda, když veřejná diskuse přerůstá v e-mailovou válku.

Vzhledem k otevřenosti internetu je stále složitější snášet hrubé urážky, nepravdivá a denuncující nařčení a známkování, která už nejsou kvůli anonymitě pouze zbabělá, ale i zákeřná. Vzniká nový druh stalkingu.

Mám několik typů "přátel" na internetu, kteří napadnou zbaběle, hrubě a zákeřně jakékoliv moje stanovisko, dokonce i naprosto neškodné na zcela obecné, ba dokonce i romantické téma o tom, že podzim je pěkný a jeho barvy jsou nádherné, když není inverze, která dusí. Jeden z nich do mě jde např. jen z toho důvodu, že je fanouškem fotbalového klubu Bohemians 1905, zatímco já se netajím názorem, že původní jméno FC Bohemians bylo ukradeno na základě "projektu" nynějšího senátora za ČSSD a pražského radního Jiřího Dienstbiera mladšího. Tato kauza je ostatně součástí soudních sporů, které Bohemians 1905 postupně nyní prohrává jeden za druhým. Takže osobní napadání na internetu kvůli Bohemce je de facto sporem mezi levičáky typu "vindalooo" (jeden nicků na internetu) a pravičáky, jímž jsem. To jen aby bylo jasno, jak ty hry běží. Je to jen ilustrace.

Všeho se chytá bulvár, který stahuje veřejnou korespondenci i soukromé fotky z webů.

Učinil jsem tedy jednu věc, že s výjimkou blog.idnes.cz jsem všude jinde zarazil diskusi k mým příspěvkům na netu. A to i včetně mých vlastních webů, které slouží naprosto prozaicky mým věcným a pragmatickým aktivitám. Blokuji závadné e-mailové adresy. Ale vadí mi to. Demokracie, názorová otevřenost a internetová volnost se obloukem vrací zpět ke komunismu kvůli nedostatku slušnosti a respektu. To je evidentní dědictví komunismu. Zbabělost a zákeřnost, typické vlastnosti komunistů, jsou mezi námi díky internetu přítomny i po 22 letech, i když internet vznikl až po zániku totality. Nakonec bude komunikace jen jednostranná - já mluvím, ty jsi blokovaný, nebudeš mi do ničeho kecat, protože mí vadíš a nejsi slušný. Jako za komoušů, kde ovšem šlo o jiné problém. Ale to je teď úplně jedno.

Gratuluji panu Timovi Bernersovi-Lee, jenž na přelomu let 1990 a 1991 vynalezl internet jako komunikační nástroj vědecké komunity, aniž by tušil, že přijdou blogy, chaty a sociální sítě. Zresuscitoval komunismus ještě dříve, než stačil zaniknout. Měl by dostat Nobelovku, neboť konal konal vědecky napříč sociálními a politickými systémy ve víře v korektnost. Od první implementace HTTP protokolu uplyne 25. prosince 1990 21 let.

Autor: Pavel Skramlík | pondělí 28.11.2011 8:00 | karma článku: 8.50 | přečteno: 755x

Další články blogera

Pavel Skramlík

Golyšev a Labský, Gola klíče a loupež století

Otevřel jsem plechový kufřík při pořádání pozůstalosti svého bratra, který nedávno zemřel. Byla to sada nástrčkových GOLA klíčů. Představuje jednu z největších krádeží českého technického talentu a patentu. A není první.

11.8.2022 v 9:00 | Karma článku: 25.97 | Přečteno: 633 | Diskuse

Pavel Skramlík

Nezvládli jsme rozvoj morálky

Je dost skličující dospívat k myšlence, že naší nemladé generaci, včetně těch o něco mladších, stále s velkým potenciálem, dosud nejúspěšnější v lidské historii, se bude odcházet z toho světa hořce.

11.4.2022 v 8:00 | Karma článku: 15.90 | Přečteno: 431 | Diskuse

Další články z rubriky Ostatní

Ladislav Jakl

Dělají z nás ženy! Nebo jen hlupáky?

Jsme všichni obětmi tajemného spikleneckého experimentu, kdy pomocí přísad do potravin globální vládci nadělají z chlapů zženštilé hermafrodity, neschopné plodit děti?

28.3.2024 v 18:55 | Karma článku: 25.89 | Přečteno: 448 | Diskuse

Milan Šupa

Čerpejme sílu ke vzestupu z prožití reality Ducha

Myslím, tedy jsem! Tato slova jsou lež! Jsou omylem! Kdo je akceptuje, sází na falešnou kartu a promrhává svůj život. Ztotožňování vlastní jsoucnosti s rozumem a myslí je tou největší tragédií, která nás může postihnout.

28.3.2024 v 16:13 | Karma článku: 0.00 | Přečteno: 48 | Diskuse

Jiří Herblich

Slovo, které radí člověku je Božské tím, že chápe princip Božství

Kdo najde slovo své jako Božské tím, že uvěří. Ten najde slovo společné jako svoje a bude to slovo Boha v člověku.

28.3.2024 v 6:28 | Karma článku: 0.00 | Přečteno: 24 | Diskuse

Yngvar Brenna

Jakou chcete budovat společnost aneb pryč s Velikonocemi

Skutečně je to něco, za co máte utrácet peníze i čas a úsilí, abyste ty dopady potírali, či alespoň pokoušeli, byť zcela marně, zmírnit? Přece jde o to, jakou chcete budovat společnost.

28.3.2024 v 1:56 | Karma článku: 15.40 | Přečteno: 298 |

Jan Andrle

Nový oblek

Jak slíbil, tak udělal. Sliby se mají plnit, že. A já to stihnu nejen do vánoc, ale dokonce do velikonoc. Tady to je, přátelé blogeřníci.

27.3.2024 v 22:17 | Karma článku: 19.77 | Přečteno: 518 | Diskuse
Počet článků 148 Celková karma 0.00 Průměrná čtenost 2965

Od roku 1970 jsem novinářem, zejména sportovním, ve velkých denících, časopisech a na TV Nova. Mými obory byly především fotbal, motorismus a atletika. Díky tomu jsem sjezdil celý svět. Nyní píšu hlavně knížky, u nichž jsem své jméno zaměnil v r. 2010 za pseudonym Felix Boom. Mám na kontě 26 knih, mj. romány Kiosek na pláži, Ježíš Kristus výtržník aneb Třetí zákon, Lepší svět, Plán umírání, také sbírku poezie, společenské studie a mj. oblíbenou Kuchařku osamělého muže. Mou poslední knihou je kontroverzní titul Špatný princip státu (s podtitulem Rozkradený ráj demokracie) o dějinách Česka od r. 1938. Knížky vydávám ve vydavatelství BLINKR, jsou k mání v běžné síti knihkupectví a e-shopů včetně mého vlastního www.blinkr-eshop.com. Rediguji nové knihy pro jiné vydavatele a administruji webové stránky. Blogování je moje hobby.

 

Smoljak nechtěl Sobotu v Jáchymovi. Zničil jsi nám film, řekl mu

Příběh naivního vesnického mladíka Františka, který získá v Praze díky kondiciogramu nejen pracovní místo, ale i...

Rejžo, jdu do naha! Balzerová vzpomínala na nahou scénu v Zlatých úhořích

Eliška Balzerová (74) v 7 pádech Honzy Dědka přiznala, že dodnes neví, ve který den se narodila. Kromě toho, že...

Pliveme vám do piva. Centrum Málagy zaplavily nenávistné vzkazy turistům

Mezi turisticky oblíbené destinace se dlouhá léta řadí i španělská Málaga. Přístavní město na jihu země láká na...

Kam pro filmy bez Ulož.to? Přinášíme další várku streamovacích služeb do TV

S vhodnou aplikací na vás mohou v televizoru na stisk tlačítka čekat tisíce filmů, seriálů nebo divadelních...

Stále víc hráčů dobrovolně opouští Survivor. Je znamením doby zhýčkanost?

Letošní ročník reality show Survivor je zatím nejkritizovanějším v celé historii soutěže. Může za to fakt, že už...